Vad är en Occipital Bun?

February 8

Skallen, även hänvisad till som kraniet, är en del av skelettsystemet och består av en samling av tjugotvå olika ben som är avsedda att skydda hjärnan. Det ger också form och stöd till ansiktet. Bruten i två sektioner, är skallben uppdelade i ansiktet ben och skallbenen. Den occipital bun, även känd som nackknöl eller occipital ben, är en viktig skallbenet.

Beläget i bakhuvudet, är det occipital bun en böjd trapets med två parallella sidor. Denna unika formen ger bakhuvudet sin rundade konturen. Liksom skallben, är nackknöl uppdelad i olika regioner eller sektioner: basilaris segment, de laterala segment och squama occipitalis.

Den basilar regionen av occipital bun sprider framåt och uppåt. På den nedre delen finns en knöl kallas svalg tuberkel, en fibrös ridged union där den överlägsna svalg constrictor muskel fäster. Denna muskelhjälpmedel i rörligheten för livsmedel ner i matstrupen.

De laterala delarna är belägna på vardera sidan av occipital bulle. Kondylerna - eller njurformade projektioner - placerade på denna del av nackknöl möjliggöra skallen att fästa till atlas, den första hals eller nacke spinal ben. Vid basen av varje kondyl det är kort kanal eller tunnel som kallas hypoglossus kanalen. Hypoglossus kanalhus hypoglossalnerven som levererar upplevelser och motorsignaler till tungan.

I occipital bun det finns ett gap eller öppning. Denna ovala paus i benet, som kallas foramen magnum, är en viktig struktur för öppning och underhåll av systemet kommunikationen mellan hjärnan och ryggmärgen. Housing förlängda märgen - den nedre delen av hjärnstammen - tillsammans med flera viktiga blodkärl, nerver och ligament, tillåter detta hål hjärnan att skicka och ta emot meddelanden som sänds till och från kroppen genom ryggmärgen. De squama occipitalis eller squama av occipital bun ligger ovanför och bakom foramen magnum.

Den squama occipitalis av occipital bun är en viktig struktur för fastsättning av muskler. Dessa muskler, såsom sternocleidomastoideus, occipitalis och trapezius, länka huvudet till halsen. Bilagor görs genom närvaron av viktiga funktioner i den här delen av benet, såsom externa nackknölen, en knöl i mitten av squama, och närvaron av nuchal linjer, fyra böjda linjer som ligger på dess yta.

  • Beläget i bakhuvudet, är det occipital bun en böjd trapets med två parallella sidor.