För seniorer: Visa en bild i Windows fotovisare

February 4

Windows Photo Viewer kan du visa digitala foton. Du kan också använda Windows Photo Viewer till e-post eller skriva ut foton, bränna (spara) foton till skiva, eller visa bilder i ett bildspel på skärmen.

Välj Start → Pictures.

Bilderna biblioteket öppnas i Utforskaren och visar en lista över relaterade mappar och bilder. Om det behövs dubbelklickar du mappar tills du hittar en bild som du vill visa.

För seniorer: Visa en bild i Windows fotovisare

Klicka på en bild, klicka på pilen på knappen Öppna och välj Windows fotovisare.

Bilden visas i Windows fotovisare.

Om du dubbelklickar på en bild i någon Pictures biblioteksmappen, öppnas den i Windows Live Gallery, en tittare som liknar Windows fotovisare, men med något annorlunda menykommandon och verktyg.

För seniorer: Visa en bild i Windows fotovisare

Använd verktygen längs botten av tittaren styra vyn.

Klicka på ikonen Display Storlek (förstoringsglas) för att visa ett skjutreglage som du kan dra för att zooma in eller ut. Klicka på Nästa och Föregående ikoner för att flytta till en tidigare eller följande bild i samma mapp.

Klicka mitt Spela bildspel för att visa bilderna i denna mapp i ett kontinuerligt bildspel. För att avsluta bildspelet, högerklicka och välj Avsluta.

Klicka på Rotera medsols eller Rotera motsols ikoner för att snurra bilden 90 grader åt gången. Klicka på knappen Ta bort för att ta bort den valda bilden.

Om du snabbt vill öppna en bild i ett annat program, klicka på Öppna på toppen av Windows Photo Viewer fönstret och valde ett program som Paint eller Microsoft Office Picture Manager.