Vad är en boll?

February 2

Om du någonsin har utövat i en yoga eller pilates studio, har du troligen sett och använt en boll. Denna bit av träningsredskap är en stor gummiboll som också ofta kallas en övning boll. Medan storlekar av en boll kan variera med funktion och användning, sträcker den vanligaste diameter mellan 55-65 centimeter (21,6-25,5 tum).

Stabilitet bollar, eller träningsbollar, är stora och uppblåsbara gummi objekt som används för styrketräning, stretching och core muskel övningar. Ordentliga instruktioner eller praktisk utbildning är absolut nödvändigt innan en övning boll för att undvika skador och få ut det mesta av varje sträcka och rörelse som utförs. Denna nödvändighet för ordentliga instruktioner är anledningen vissa gymâ € s instruktörer är specialutbildade i att använda och utföra övningar på stabilitetsbollar. I själva verket, stabilitetsbollar är så vanliga i offentliga och personliga gym runt om i världen att det ofta finns affischer och broschyrer för att lära de färdigheter för lämplig användning.

Trots hur snabbt stabiliteten bollen har blivit ett vanligt utrustning inom både offentlig och personliga gym och specialiserade motion studios, många människor väljer att köpa sin egen övning boll och boka den för personligt bruk. Det finns många fördelar med att äga en egen övning boll, inklusive hygien och tillgänglighet. Plus, stabilitet bollar är relativt billigt och lätt att hitta på din lokala sportaffär.

Stabilitetskulor används främst för att utföra övningar som stärker kärna muskler; Men de är många människor som har hittat dem användbara för att utveckla och öka balansen. Faktum utövandet bollen är så effektiv i att öka balans att de också ofta används i världen av rehabilitering och sjukgymnastik.

Rehabilitering, sjukgymnastik, styrketräning och öka balansen är inte de enda användningsområden för stabilitetsbollar. I olika länder i Europa, har stabilitetsbollar använts i skolor som stolar. Många fördelar har rapporterats att använda stabilitetsbollar som stolar, inklusive förbättrad fokusering, bättre organisation och bättre hållning.

Oavsett hur en boll används, är det viktigt att hitta en hög kvalitet och hållbara bollen; akta er för billiga imitationer. Billiga träningsbollar gjorde pop eller paus efter bara några användningsområden. De bästa stabilitet bollar är gjorda av ett slitstarkt och extra tjocka gummimaterial och finns i en mängd olika färger.

  • Stabilitet bollar att förbättra grundläggande styrka och balans.
  • De bästa stabilitet bollar är gjorda av ett slitstarkt gummimaterial och finns i en mängd olika färger.