Vem Är Huron indianerna?

March 24

Föreställ dig hur du skulle känna om någon sagt att du såg ut som ett vildsvin och du kommer att förstå varför gruppen kallas Huron indierna föredrar namnet Wyandot. Namnet Huron härstammar från den franska och hänvisar till den borst Mohawk stil frisyr som bärs av några av de män i Huron indianstammar. Medan du skulle vara hårt pressade att skilja mellan en medlem av de indianstammar från någon annan person i dag, de måste ha varit ganska en syn att de upptäcktsresande i Amerika.

Ursprungligen från St Lawrence-dalen i Quebec, Kanada, är Huron indianstammar i dag spridda över Mellanvästern delen av USA och Kanada. Många indianer i Huron stammen valde att flytta till Ohio och Michigan efter att ha skjutits av rivaliserande indiska nationer. Åter andra var tvungna att flytta till områden som Kansas och Oklahoma som en del av USA: s regering indiska borttagning initiativ i 19th century.

Det finns tre olika samhällen består av Huron indier. Två är belägna i Kansas och Oklahoma i USA, och den tredje ligger i Quebec, Kanada. I USA är dessa samhällen kallas stammar. En sådan gemenskap i Kanada kallas First Nation. Varje grupp tilldelas en specifik landområde, som kallas en reservation, som faller under jurisdiktionen av indianerna som bor där. De är politiskt oberoende med sina egna polisstyrkor och regeringar.

Indianstammar i modern tid lever på samma sätt som andra i den moderna kulturen, men Huron indianer i det förflutna hade en mycket annorlunda samhällsstruktur. Wyandot män åtalades att hämta hem mat från jakten och föra krig mot fiender medan kvinnorna fick i uppdrag att se till inre angelägenheter gick smidigt. Medan män var ansvarig för politiken i de indianstammar, gjorde kvinnorna alla beslut i familjen och var tiller rösträtt i samhället.

Moderna Huron indier bor i bostäder som liknar andra människor - bostäder, flerbostadshus och släpvagnar. Huron indianer i det förflutna levde i byar omgivna av förstärkta väggar, består av långhus. Långhus var upp till (45,7 m) 150 meter lång och inrymt så många som 60 personer. Idag är de traditionella strukturer som används för ceremoniella ändamål.

Den Wyandot indiska kulturen var inriktad på handel. Hurons agerade mellanhänder för många av de östra amerikanska indiska nationer. Medan de var normalt ett fredliga människor, de Huron indier kämpade ofta med Iroquois Indian Nations. Män och kvinnor fyllde sin tid med jakt och jordbruk, resor och berättande och konsthantverk såsom keramik och vävning.

  • Den Huron använde kanoter för handeln, fisk, och bedriva krig längs vattenvägarna i de stora sjöarna.