Hur gör jag upprätthålla bästa grafikkort Temperatur?

March 25

Hålla ditt grafikkort till bästa driftstemperatur säkerställer att den fungerar som bäst utan att skada hårdvaran. Den bästa grafikkort Temperaturen varierar beroende på modell och tillverkare, så ta reda på det optimala rekommenderade temperaturintervall för ditt grafikkort. För att bibehålla den bästa temperaturen, använd en temperaturvakt och sensorer som talar om ditt grafikkort temperatur, plus kylning hårdvara som kommer att hålla ditt grafikkort vid rätt temperatur.

Vanligtvis kan information om den bästa temperaturen för grafikkortet finns på tillverkarens webbplats eller på detaljhandels rutan för grafikkortet. Vissa grafikkort har inbyggda sensorer som talar om grafikkortet temperaturen. Du kan använda denna hårdvara för att titta på videokortet temperaturen för att se till att den håller sig inom rekommenderade intervall.

Temperatur monitorer kan vara intern eller extern. Interna temperatur monitorer som läser från sensorer inuti datorn kan vara till hjälp, men externa styrtemperaturenheterna som sitter utanför datorn fallet i allmänhet erbjuder mer kontroll grafikkort temperatur. Fläkt och temperaturkontroll som bygger på datorn kan bli släpat om datorn är kört fast. När en temperatur system tar längre tid att svara, innebär det mer skada på dina komponenter som man spenderar mer tid utanför det optimala prestandaområdet. Använda en kontroll av de yttre temperatur som fungerar oberoende av din dator tar upp mer utrymme på skrivbordet, men den erbjuder överlägsen reglering av temperaturen på dina interna komponenterna.

Typer av kylsystem omfattar passiva kylsystem, vattenkylningssystem och aktiva kylsystem. Ett passivt kylsystem är typiskt en metall kylfläns hålls i kontakt med den hårdvara som behöver kylas. Denna metod använder de ledande egenskaperna hos metallen för att flytta värme från hårdvaran. En kylfläns är en metallkomponent som monteras i kontakt med heta delar av ett grafikkort för att leda bort värme från hårdvaran, sänka grafikkort temperatur.

Aktiva kylsystem görs normalt av en liten passiv kylfläns kombination med en fläkt. Fläkten är den komponent som gör ett kylsystem en "aktiv" kylsystem. Det är fläkten jobb att snabba hårdvaru kylning genom att flytta varm luft bort från hårdvara och kylflänsen. En nackdel med ett aktivt system är att fläkten kan vara bullrig.

De flesta vatten kylsystem består av en pump, en fläkt, och vattenbehållare kallas en vattenblock som fungerar som en kylfläns. Vatten kylsystem är ofta tystare än fläktbaserade system, men de kör den extra risk för skadliga komponenter om vatten innehåller delar sönder, spricker eller läcker. Detta är ett vanligt och allvarligt problem, särskilt med lågprisvattenkylningssystem, så en high-end luftkylning systemet är förmodligen ett bättre val om du är obekant med vatten kylsystem. Vissa grafikkort är utformade för att använda en vatten kylaggregat. Ofta är dessa vattenkylning bilagor bifogas en extra grafikprocessorer (GPU).

  • Ett grafikkort.
  • Ett grafikkort kan användas för att förbättra spelprestanda.