Vad är Confit Byaldi?

November 2

En variant av en turkisk maträtt som kallas imam byaldi är confit byaldi en typ av gourmet ratatouille som blev känd genom kocken Thomas Kellar och Pixar filmen Råttatouille. Traditionellt en gryta-liknande maträtt av skivade grönsaker, förvandlar confiterad byaldi den enkla mässan ratatouille från en rustik sida skålen till en gourmet huvudrätt. Confit byaldi har tre delar: pepparbaserade sås kallas Pipe, grönsaker och en vinägrett dressing.

Confit byaldi skapades ursprungligen av franska kocken som heter Michel Guerard. Skålen var inte känt, men tills Thomas Kellar sätta sin egen prägel på det för filmen Råttatouille. Tillsatsen av såser, liksom den vackert arrangerade dragspelsform av grönsakerna "presentation, gör denna maträtt både läckra och visuellt tilltalande.

Den Pipe består av rött, orange och gult paprika, liksom vitlök, lök och tomater. Kryddor såsom timjan, lagerblad, persilja och salt ingår också. Extra jungfruolja ger den flytande basen.

Paprikorna halveras och rostas i ugnen. Efteråt, de kyls, sedan skalade och hackas. Vitlök och lök värms i olja innan resten av Pipe ingredienser, exklusive paprikorna, tillsätts och puttrade. Paprikorna läggs sist, och Pipe tillåts sjuda igen innan slutförande. Örterna kastas före användning.

Den vinägrett innehåller också extra jungfruolja. Balsamvinäger och örter, som körvel och timjan, sättes till vinägrett samt. Salt och peppar brukar läggas till smak. För att göra ingredienserna helt enkelt blandas och en liten mängd av Pipe ingår.

Grönsaker som ingår i confit byaldi är aubergine, tomater, zucchini och gul squash. Olivolja, vitlök, salt och peppar används för kryddor. Alla grönsaker skärs i tunna, runda skivor.

Innan de skivade grönsaker läggs till en rund eller oval ugnsform eller stekpanna, de flesta av Pipe hälls jämnt i botten av pannan. Grönsakerna läggs i pannan i en enda rak linje av överlappande skivor. Därefter de återstående grönsaker skapa ett tätt spiralmönster fyller resten av pannan. Efter skålen är fylld, är kryddor och olja beströdda över toppen, och skålen är tätt täckt med folie. Den Confitering byaldi bakas därefter, ofta så länge som två timmar, innan folien borttages och den tillåts att avsluta matlagning avslöjats.

När du är klar, kan skålen placeras kort under grillen till brunt eller kan förvaras i kylskåp för senare uppvärmning. När serveras är confiterad byaldi nedskurna till kvadratisk eller kilar och placeras på enskilda plattor. Den vinägrett strös över toppen på den tiden.

  • Röd paprika är en viktig del i sås för confiterad byaldi.
  • Confit byaldi görs med skivade grönsaker.
  • Timjan används ofta för att krydda confiterad byaldi.