Vad är en Crimp Iron?

July 24

En krimpning järn är en uppvärmd styling verktyg som används för att skapa små, tätt vågor i håret. Det fungerar på samma sätt som ett strykjärn eller locktång, med användning av värme för att manipulera utseendet på hår, och används på torrt hår för att skapa en färdig stil. Krusad hår var särskilt populär under 1980-talet och början av 1990-talet.

En pressning järn är utformad med två räfflade paddlar på vardera sidan. En liten del av håret placeras mellan paddlarna, och de sedan nedtryckt i några sekunder och släpptes för att ge hår som krusade look. Det är viktigt att endast trycka på håret mellan paddlarna i några sekunder för att undvika bränning och skada håret. De paddlar är ofta gjorda av metall eller keramik; keramiska paddlar brukar vara skonsammare för håret.

Crimp strykjärn finns i varierande storlekar, med olika stora åsar på paddlarna. Paddlar med större åsar kommer att ge större pressningar i håret, mer som vågor, medan en kontaktpressning järn med mindre åsar kommer att skapa mindre pressningar som är närmare varandra. Vissa kontaktpressnings strykjärn kommer med utbytbara plattor för paddlar, för att skapa olika crimp stilar med ett verktyg.

Om du vill använda en pressning järn, är det i allmänhet en bra idé att helt torka håret och släta ut det så mycket som möjligt med hårtork och en borste. Mist håret med en värmeskyddande spray eller lägga till en värmeskyddande gel med användning av fingrarna; Detta kommer att bidra till att förhindra skador på håret från hög värme av järnet. Nästa, separera håret i små sektioner och börja pressning. Det är särskilt viktigt att avsnittet håret när man använder en pressning järn så att stilen ser likformig över hela huvudet; annorlunda stora bitar av krusade hår kommer sticker ut.

Borsta inte håret efter att den har krympt, eftersom det kan lossa krusningar. Istället, bara köra fingrarna försiktigt genom håret för att få det att verka mer enhetlig. Ett annat alternativ är att vända på huvudet över och bara skaka håret ut.

Det är också möjligt att få utseendet på krusade hår utan att använda en pressning järn. Detta kan göras genom att tvätta håret och, när det fortfarande är vått, fläta det. Flätorna kan vara hårt eller löst beroende på vågorna önskade. Låt håret torka i flätor, sedan ta ut dem, och kör fingrarna genom håret. Även om det inte kommer att ha det tight, enhetligt krusad utseende, kommer håret verkar naturligt vågigt, och resultaten kan pågå mycket längre.