Vad är grön Engineering?

October 23

Grön teknik är processen och design av produkter som sparar naturresurser och påverka den naturliga miljön så lite som möjligt. Termen används ofta om bostäder, men det kan användas för bilar, lampor eller någon annan typ av system eller anordning som kräver teknik, och innehåller sunda miljöprinciper. Även grön teknik är något dyrare, många länder, erkänner värdet av ett sådant arbete, har börjat erbjuda skattelättnader och andra incitament till dem som införlivar dess användning.

Gröna ingenjörer har ofta särskild utbildning inom området, kanske går i särskilda klasser för att förstå hur material och andra komponenter kan göras på ett miljöanpassat sätt. Till exempel kan ingenjörer och arkitekter som sysslar med hem design lära sig om de senaste byggnadsmaterial och tekniker. Detta kan omfatta användning av soldrivna apparater, speciellt varmvattenberedare, sol ljus eller fönster och andra designelement.

För dem som håller på att bygga en ny byggnad eller hem, den bästa tiden startar den gröna konstruktionsprocessen är i början. Eftermontering en byggnad med miljövänliga designkoncept är möjligt, men det är inte lika effektiv eller sömlösa ha dessa funktioner inbyggda från början. Därför är det oerhört viktigt att göra en önskan om grön design och teknik känd från början.

För byggnader är Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) certifiering en standard många nya byggnader strävar efter att uppnå. Detta innebär byggnaden använder en väsentlig mängd av grön teknik. Även denna certifiering inte krävs av någon statlig myndighet, är de byggnader som mottar certifieringen ofta fram som en standard för andra att följa. Vissa ägare får även erbjuda bonus om en byggnad blir LEED certifierade.

Det finns ett antal betyg kriterier bedömas för LEED-certifiering. Några av dem inkluderar grön teknik och designprocessen, de material som används, inomhusluftens kvalitet och vatteneffektivitet, bland annat. Dessa är varje bedöms individuellt, och kommer att omfatta inte bara designelement i byggnaden, men även inslag utanför byggnaden, t.ex. bevattningssystem och andra landskapsfunktioner.

På andra områden, kan grön teknik tillämpas på vad som görs med bilar. Aktuella designkoncept som används i bilar som anses miljövänlig är hybridteknik, flexbränslefordon, och även el. Framtiden kan ge möjligheter för bränslecellsfordon och annan teknik transport. Även om priset på dessa fordon, precis som hem, är initialt högre, vissa stater gör erbjuda incitament. Även konsumtionen av mindre energi innebär att det finns en chans att realisera kostnadsbesparingar i driften av dessa fordon över tiden.

  • Designa programvara och produkter för marknaden vindenergi skulle kunna ingå i grön teknik.
  • Grön teknik kan bidra till att förbättra inomhusluftens kvalitet.
  • Gröna ingenjörer kan arbeta med apparater som använder solenergi.
  • Gröna ingenjörer måste uppfylla tekniska projektspecifikationerna, samt lönsamhet och säkerhetsstandarder.
  • Grön teknik ingår med de senaste material och tekniker för att utforma en hållbar struktur som en kommersiell kontorsbyggnad.