Puppy Training: Stoppa nafsa och munnen

June 30

Munnen och nafsa är två olika frågor munnen är mindre överträdelse. det är mer av en kommunikation skicklighet för att få dig att göra en viss sak. . Mindre tryck, mindre irriterande, men ändå inte särskilt charmiga nafsa är en valp sak; det är interaktivt och lekfullt. Om du har en äldre valp som fortfarande nyper, kan du vara hantera aggression. Nafsa valpar är diktatorisk och manipulativ och behöver en fastare regim.

Munnen är en uppseendeväckande beteende. Om din hund använder den för att kommunicera ett behov av att gå ut, svara. Om, å andra sidan, din hund munnar dig för en klapp, ignorera det. Låtsas att hon inte är där. Om hon blir för irriterande, få Binaca Mouth Spray och spritz henne diskret framför näsan, döljer Binaca i handen och undvika alla ögonkontakt, kommentarer, eller skjuta.

Nafsa skiljer sig från munnen (nafsa med vassa små nål tänder kan skada!), Och det är en annan av de valp saker som du behöver för att fokusera. Tänk på detta: När valpen fortfarande hängde med hennes kullsyskon, kvävas hon under spel och för att bestämma sin rang. Hon också mjuka mun hennes mamma kärleks. När du tar hem valpen, fortsätter detta beteende.


Vad valpen vill veta är vem som är en valp och som inte är. Svaret avgör vilken typ av mima eller nyper: mjuk eller lekfull. Vanligtvis blir alla kategoriseras som en valp. Varför? Tja, till att börja, de flesta människor drar sina händer borta när kvävas. Till en människa, ritning tillbaka är självförsvar; till en valp, men det är en inbjudan att spela. Även om du skulle korrigera din unga valp, skulle hon inte förstår (det är som att korrigera en ett-årig bebis för att dra ditt hår). Så vad ska du göra? Din inställning beror på valpens ålder.

Valpar yngre än 16 veckor

Unga valpar munnen mycket. De munnen när du spelar; de också munnen för att kommunicera sina behov. Om valpen börjar munnen, ställa dig följande frågor: Är hon hungrig eller törstig? Har hon behöver för att eliminera? Är hon sömnig? Har hon behöver för att spela? Kom ihåg att valpar kväva när de känner behövande (precis som en bebis gråter). Om valpen inte kommer att låta dig, fråga dig själv om hon vill något, som en utflykt, motion, eller en drink.

Följande saker kan hjälpa dig att kontrollera munnen och nafsa:

 • Om valpen inte behöver något och hon fortfarande inte kommer att sluta, låda eller isolera henne med en favorit ben. Inte skälla valpen som du isolerar henne.
 • När valpen slickar dig, säger "Kisses" och prisa henne varmt. Uppmuntra slicka genom slathering händerna med en frusen pinne av smör. Yummm.
 • Undanhålla er uppmärksamhet när valpen nyper mjukt. Håll din hand fortfarande; återkalla din hand är en inbjudan att spela och nafsa hårdare.
 • Om valpen börjar bita hårt, vända snabbt, säger "Ep, Ep!" och bländning in i hennes ögon i två sekunder; sedan gå tillbaka till din vanliga rutin. Om hon fortsätter, prova spritzing dig med Bitter Apple eller fästa ett koppel på valpen så att du kan rycka ledningen kraftigt åt sidan. Om det behövs, placera henne i ett lugnt område för att svalna.

Pups över 16 veckor

Om du har en Peter Pan valp, en som inte växer upp, måste du börja bromsa det nu. Även nyper fortsätter (för ett par veckor ännu), måste du göra klart att det är oacceptabelt. Följande är några tips som hjälper dig:

 • Stoppa alla utmaningsspel (brottning, tug-of-war, jagar din hund runt och retas). När du deltar i dessa typer av aktiviteter, du skickar fel budskap. Dessa spel lär hundar att slå ner hårt på något föremål - ett koppel, tvätten, din skjorta, eller ens din hud - och utmaning.
 • Motverka alla nyper, oavsett om det är en bit på armen eller en nibble på fingret. Tänder hör inte hemma på mänsklig hud, period.
 • Köp några vapen att använda i försvaret, såsom Binaca Mouth Spray, Bitter Apple sprej, eller en långväga squirt pistol.

Stirra aldrig på din valp medan du spritz eller spraya henne; göra så vänder en obehaglig resultatet i en konfronterande interaktion.

 • Lämna ett koppel på valpen så att du har något att rikta henne med och kan undvika fysisk konfrontation.
 • Om valpen börjar mun, vända sig till henne, använd en ledning eller krage att knäppa huvudet från kroppen, eller spritz regionen hon löste med en spray. Inte blänga på henne eller hon ska uppfatta dina handlingar som konfronterande spel.
 • Om hon fortsätter att kväva, fråga dig själv om du ser övertygande, om du knäppa eller dra (dra uppmuntrar play), eller om din hund tar dig på allvar. Du kan behöva mer utbildning innan du tjänar hennes respekt.

Valpar med barn

Barnen agerar väldigt lik valpar. De är alltid på golvet och in i allt. Om du har barn, lär valpen att inte munnen dem från början. Här är hur.

 • Lämna din valp på en 4-fot långa nylon koppel när hon är med dina barn. Om hon börjar spela för grovt, plocka upp kopplet, snäpper tillbaka och säga "Ep, Ep."
 • Om du fortfarande har problem, köpa en långväga skvätt pistol eller växt mister och fylla den med vatten och vinäger, och spraya din hund diskret när hon börjar bli triggad.
 • Om allt annat misslyckas, ge valpen en time-out fäst vid dig, stationerad, eller häck. Hjälpa barnen ser att deras rastlöshet leder till din återkalla valpen.

När saker går över styr, inte skrika åt barnen. Skrika låter som skäller på din hund och ups roligt ante. Lugnt station, låda, eller isolera valpen tills hon mognar.

När greppa och jagar är inblandade

Valpar, som valpar, är bundna att jaga och ta på saker. Om saken är en boll eller gnissla leksak, det är inget problem. Men om det är barnen eller dina kläder, ja, det är ett problem. Din nästa mål är att lära valpen vad som är acceptabelt att greppa och dra på och vad som är tabu.

Den badrock misshandel

Om valpen är en kläd grabber, späd lite Bitter Apple spray i en anläggning mister och bära den med dig när du misstänker anfallet. Utan att titta på eller svara på din valp, spraya din hund diskret och fortsätta gå.


Om problemet kvarstår, får hjälp nu. Det kan utvecklas till efter puberteten aggression. Inget skämt.

Barnet chaser

Barnen springer runt gården eller huset är en stor frestelse. Om du var en valp, skulle du vara att hoppa och nafsa, alltför. Eftersom du inte kan lära barnen att sluta vara barn, måste du hjälpa din valp kontrollera sina impulser.

1. Sätt din valp i koppel och be barnen att tävla runt framför dig.

2. När som helst valpen ser frestad att utfall, knäppa tillbaka och säga "Shhh."

3. Upprepa så ofta som krävs för att få kontroll.


När du har tämjt din hund inne, upprepa rutinen utanför, först med ett koppel och sedan med en längre kedja.