Vad innebär det amerikanska flygvapnet gör?

December 27

Det amerikanska flygvapnet uppdrag definieras som att "flyga, slåss och vinna i luft, rymd och cyberrymden." Dess medlemmar har till uppgift av den amerikanska regeringen för att stödja nationell politik och skydda landet. De inte bara försvara fred och säkerhet i USA, men också driva räddningsuppdrag, kontroll luftrum som tillhör USA och bedriva flygtransportverksamhet för både krig och humanitära ändamål. Flygvapnet är också bland de ledande inom rymdforskning och har till uppgift att skydda Förenta staternas intressen i yttre rymden.

Det primära målet för flygvapnet är att försvara USA från flygbilder attacker och genomföra flygattacker mot dem som hotar nationen. Den militära grenen gör detta genom att utbilda flygare och kvinnor på den mest aktuella antennteknologi, inklusive fjärrstyrda flygplan och stealth flygplan. Medan ursprungligen en del av den amerikanska armén, är det nu en militär gren av sin egen och arbetar för att stödja armén, Marine Corps, marinen och alla andra militära grenar och operationer.

Flygvapnet ansvarar också för flera räddningsinsatser för både militär personal och civila. Denna del av uppdraget är baserad av Rescue Coordination Center flygvapnet (AFRCC). Utanför hantering sök- och räddningsinsatser för militära grenar, har medlemmar även genomfört söker efter de saknade organ John F. Kennedy Jr och Steve Fossett, bland andra civila.

Under tider av både fred och krig, det amerikanska flygvapnet bedriver även flygtransporterna. Detta innebär att transportera mat eller personer till eller från platser där luftbroar är det enda alternativet. Filialen hanterar en stor majoritet av de humanitära insatserna Förenta staternas genom att transportera förnödenheter till länder där antingen en katastrof har drabbat eller det rådande politiska klimatet hindrar medborgarna från att få mat. En av de mest anmärkningsvärda insatser som utförs av flygvapnet är Berlin Airlift; under andra världskriget, tillsammans med det brittiska flygvapnet, var mat och värmeförsörjning flygas till invånarna i staden Berlin efter den tyska regeringen skära medborgare utanför från att ta emot dessa leveranser.

Medan grenen har till uppgift att många offensiva mål, det har också en defensiv ändamål. Det är ansvarig för att upprätthålla säkerheten och tryggheten för USA: s luftrum, vilket garanterar att ingen okänd enhet korsar in i den. Varje land har en uppsättning mängd utrymme ovanför dess mark som kontrolleras av den, och tillgång av andra länder kräver godkännande. Det amerikanska flygvapnet är ansvarig för att skydda denna del av USA: s territorium.

Utanför av ovanstående, är flygvapnet också en av de ledande inom rymdforskning och skydda Förenta staternas intressen i rymden. Detta kan innefatta skydd satelliter, utbilda flygare för service med National Aeronautics and Space Administration (NASA) och övervaka eventuella yttre hot som uppstår. Medan flygvapnet är liten jämfört med andra amerikanska militära grenar, är dess uppdrag omfattande och avgörande för säkerheten i landet och dess medborgare.

  • Den moderna Förenta staterna flygvapen spårar sitt arv tillbaka till USA Army Air Force, som var kraftigt engagerad i flera allierades luft kampanjer under andra världskriget.
  • Det amerikanska flygvapnet uppdrag definieras som att "flyga, slåss och vinna i luft, rymd och cyberrymden.".
  • USAF använder avancerade fighters som F-22 Raptor att uppnå överlägsenhet i luften under militära operationer.
  • USAF stridspiloter måste genomgå rigorösa Air Combat manöver (ACM), även känd som "dogfighting", utbildning.
  • Det amerikanska flygvapnet använder flygunderstöd och attackflygplan som A-10 för att attackera fientliga marktrupper.