Vad är en ost boll?

January 26

En ost bollen är en typ av förrätt som består av en boll av mjukost, ofta blandat med kryddor och täckt av fint hackade nötter. Ost bollar är ofta tillgängliga färdiga i snabbköpet eller ostbutik, men de är också lätt att göra hemma. Om du gör din egen ost boll, kan du experimentera med ingredienser och göra det precis som du vill ha den.

Ost bollar är populära på fester, där de ofta serveras med råa grönsaker och kex som att sprida mjukost. De är bra för cocktailpartyn och särskilt populära runt vinter julhelgen. Men ost bollar är mångsidig och kan vara en hit med gäster året runt.

En grundläggande ost boll görs med färskost, cheddarost, nötter och kryddor som salt, peppar, vitlök och lök. Worcestershire sås eller soja är en annan vanlig ingrediens. Finare ost bollar kan inkludera bleu cheese, sherry, ananas, oliver, eller rökt lax.

Experimentera med ingredienser kan ge din ost bollen en unik färg eller smak, ställer det bortsett från en vanlig färdigköpta ost boll. Du kan också göra ett par olika typer för att vädja till en mängd olika gäster. Du kan göra en kryddig ost boll med jalapeño, en rejäl en med nötkött, eller till och med en söt en som gjorts med frukt.

Oavsett vilka ingredienser du väljer, är tillräckligt enkelt för nybörjare att göra en ost boll. Låt alla ostar att mjukna till rumstemperatur, därefter blanda alla ingredienser utom garnering, med användning av en matberedare. Efter kylning, bildar blandningen i en eller flera bollar, beroende på hur mycket du har, och rulla varje i hackade nötter eller vad garnering du föredrar. Försök koriander, persilja, baconbitar, eller en kombination av ingredienser. Krossade Graham kex eller choklad chips kan vara perfekt för en söt ost boll av grädde ost, smör, socker och vanilj. Chill lite mer innan servering, inslag ost bollar i plastfolie för att hjälpa dem att behålla sin form.

Ost bollar är läcker och bara begränsat till din fantasi. Massor av recept, från klassiskt till det unika, kan hittas på nätet eller i kokböcker, och många parti värdar har sina egna speciella recept. Ost bollar är perfekta för den oerfarna kocken, och de kan också vara en rolig semester projekt för hela familjen.

  • En finare ost boll kan innehålla rökt lax.
  • Ost bollar kan rullas i bacon bitar.
  • Ost bollar har vanligtvis vitlök.
  • Cheddarost används i en basisk ost boll.
  • Persilja kan användas som garnering för ost bollar.
  • Koriander kan användas för att toppa ost bollar.