Vad är Broadway?

February 12

Broadway är en gata i New York City. Det går hela vägen igenom Manhattan, men sitt överklagande ligger i samlingen av teatrar runt Times Square-området. I början av 20-talet blev det den mest framstående teaterdistriktet i Amerika. Detta förstärktes av en rad framgångsrika dramer och musikaler som hjälpte fastställa områdets rykte som en av de två bästa platserna för att agera i världen. Idag teaterdistriktet drar några av de bästa skådespelartalangen från Hollywood, som bevisar att göra det på Broadway är fortfarande höjdpunkten av prestation.

I fysisk mening, är Broadway en gata som löper längs Manhattan och i Bronx område i New York City. Det är den äldsta nord / syd huvudgatan i landet. När man talar om Broadway, är de flesta människor hänvisar till den del av gatan som ligger i Midtown Manhattan mellan 42nd och 53rd Streets som inkluderar Times Square. Området innehåller 40 stora professionella teatrar.

Broadway är nu egentligen menas teaterdistriktet. Under 1800-talet, de flesta av New York cityâ € s teatrar var downtown. År 1880, den del av gatan som löper genom teaterdistriktet blev en av de första elektriskt upplysta gator i USA. I början av 1900-talet, blev teatrarna börjar flytta ut till Times Square.

Genom 1920, många teatrar befolkade området som idag är teaterdistriktet. Alla tält för teatrarna använde vita lökar eftersom de färgade som skulle bränna ut för snabbt. Detta gav upphov till en av Broadwayâ € s smeknamn, Great White Way.

Den första delen av 20-talet såg en boom av teater på Great White Way. 1920 och 1930 inledde stora dramer från dramatiker som Eugene Oâ € Neil. 1940-talet startade guldålder musikaler med shower av Cole Porter, Irving Berlin, och Rodgers och Hammerstein. Distriktet utmärkte sig vidare som en ö av teater när den skapade Tony Awards 1947 för att erkänna prestation i amerikansk teater.

Musikteater fortsätter att vara den främsta attraktionen i Great White Way. Under senare år har dock andra pjäser samlat intresse från allmänheten på grund av ett antal film och TV stjärnor som förekommer på scenen. Aktörer som Denzel Washington och Julia Roberts har har trampat styrelserna i New York, teckning ny publik till teatern, människor som kan ha tidigare trott teatern var för snobbar.

Stadsdelen är vida känt, dra turister från hela världen. Chansen att se en Broadway produktion ses mycket högt av många människor. Broadway och Londonâ € s West End teaterdistrikt i allmänhet anses vara den högsta nivån av agera i engelskspråkiga länder. Bland aktörer, spelar en del på Broadway är en nästan universell dröm.

  • Broadway är känd för sin samling av teatrar, men gatan själv går genom Manhattan och in i Bronx.
  • Broadway aktörer kan behöva en mängd olika känslor använda under en föreställning.
  • Dansare kan ingå i Broadway visar som bakgrunds artister.
  • Broadway är en mötesplats för alla typer av gatumusikanter.