Vilka är de bästa tipsen för Våtrum Installation?

March 18

Medan konvertera ett badrum till ett våtrum, kan installatörer undvika några av de problem genom att veta några byggmästare tips. En vanlig nackdel med att ha ett våtrum är vattenläckage, och detta kan ske på flera områden. Ett viktigt byggmästare tips är att följa injekteringsbruk tillverkarens instruktioner om hur man försegla injekteringsbruk ordentligt och att återförsluta injekteringsbruk varje år eller så. Andra tips inkluderar att välja rätt material och använda dem på rätt sätt, att avgöra om den befintliga strukturen behöver strukturarbete för att stödja ett våtrum, och hört en expert på våtrum installationen för att undvika oförutsedda problem senare.

En våt rum är ett badrum design alternativ där hela rummet omvandlas till en vattentät duschrum. En husägare kan bygga en till ett nytt byggprojekt eller lägga en medan remodeling ett befintligt badrum. Medan var och en av dessa situationer har liknande konstruktionsförfaranden, har varje unika problem. Ofta förstå principerna bakom våtrum installationen kan hjälpa en husägare att undvika de vanligaste problemen. Även byggare som drabbas arbetet ut till annan part måste förstå processen och potentiella utmaningar.

Det grundläggande problemet som kan uppstå i nybyggnation samt ombyggnader är läckage. När ett våtrum läcker, orsakar vatten läckage ofta stora skador och kan även leda till strukturella skador av röta trä konstruktionen. Installatörer bör se till att alla områden är ordentligt tätade eller injekteras och bör installera vattentätt membran på undergolv. Ett annat problem är mögel och mjöldagg som kan bygga upp på grund av otillräcklig ventilation. Under våtrum installationen, är det lämpligt att följa tillverkarens anvisningar och att be om ett klargörande om att delar som inte tydligt kan skrivas.

När du installerar ett våtrum i ett befintligt badrum, behöver en byggmästare att överväga den befintliga golv. Golvet måste vara stel eftersom golv som flex, såsom trägolv i äldre hus, kan orsaka injekteringsbruk att spricka. Med hjälp av en förformad bricka oftast rättar till detta problem, men en husägare kanske vill rådfråga en entreprenör som har erfarenhet av våtrum installation.

Det finns fördelar och nackdelar med både kakel och väggpaneler, och det är viktigt att väga dem noga. De spontade paneler eliminerar behovet av injekteringsbruk och därför inte så sannolikt att växa mögel. Panelerna är enklare att installera och lättare att underhålla. Kakel, dock erbjuda ett lyxigt utseende och finns i hundratals val. Generellt plattor är dyrare att köpa och installera.

Villaägare måste vidta vissa försiktighetsåtgärder vid våtrum installationen. En grundläggande säkerhets tips är att bära ögonskydd när du använder elverktyg. En annan säkerhets tips för människor som remodeling ett befintligt badrum är att titta för elektriska ledningar och VVS-rör i väggarna.

Generellt är det lämpligt att ha en arkitekt eller entreprenör som är bekant med våtrum installation för att hjälpa till att utforma rummet. Erfarna konstruktörer har ofta nödvändiga kunskaper för att undvika oförutsedda problem som en husägare kan stöta på. Till exempel kan en professionell föreslår inte tillämpa kakel direkt på gipsskiva eller gips. Den rekommenderade vägg beläggning är kakel hjälpare styrelse.

Ett annat problemområde är den typ av avloppet och ställning i avloppet. En rätt sluttande golv kommer att rinna mot avloppet och normalt kommer att förhindra puddling. Med hjälp av en förformad våningen kallas ett däck kan minska risken för att detta händer. En byggare bör överväga olika dränerings positioner och stilar, inklusive den svenska avloppsränna stil.

Ofta ett våtrum installation inkluderar att lägga golvvärme. Det här alternativet förhindrar normalt obehag av att stå på kalla keramiska plattor. Experter föreslår att en person inte använda värmen i en vecka medan injekteringsbruk apparater och kakel långsamt varma till rumstemperatur. De föreslår vidare att ställa in värmen till låg för nästa vecka för att höja temperaturen gradvis. Detta gör att bruket att torka utan att spricka.