Vad är Transfer Molding?

November 24

Transfer gjutning definieras som en process under vilken en specifik vikt av polymer placeras i en särskild avdelning som kallas en överföring pott. Överförings potten förvärms innan polymeren är placerad inuti. En ingjut används sedan och polymeren sätts genom en förvärmd hålighet eller öppning, så det kan ta formen av denna öppning eller mögel. Slutligen polymeren härdas när tryck och värme appliceras på det, så det permanent tar formen av formen.

Överföringen gjutprocessen gör att skapa integrerade förpackningar för kretsar och olika andra profilerade stift för elektroniska komponenter som kräver en hög grad av precision och omsorg, mycket enklare. Överföringen formningsprocess kan också användas för att skapa termoplaster. Det vanligaste användningsområdet för överföringsgjutningsprocesser är för skapandet av härdplaster.

Processen för sprutpressning är ganska enkel. Det är mycket likt processen för formpressning, men det finns en stor skillnad. I stället för den polymersubstans som laddas in i en form som är öppen, polymeren tvingas in i en sluten form efter att ha smälts ned.

Stegen för överföring formningsprocessen påbörjas när den förvärms och ohärdat gjutmaterial placeras in i en överförings kruka, som ligger på toppen av den slutna formen. En kolv införes därefter med kraft för att trycka det smälta materialet ned i formen genom en liten öppning i botten av överförings potten kallas en inlopps.

När polymeren väl trycks ned förbi utloppet och in i håligheten för formen, materialet lämnas att härda. Efter härdningsprocessen, är den inneslutna formen öppnas sedan med hjälp av en ejektor tappen placerad vid botten av formen. När tappen tas bort, kan formen öppnas. Den färdiga delen avlägsnas sedan från formen och användas för vad det har skapats för.

Överförings formar används för ett antal olika ändamål. Transfer gjutning är viktigt för att skapa produkter som innehåller olika poster inklusive halvledarchip och keramik. Några av de material som används i skapandet av dessa härdplaster för de typer av produkter som nämns ovan inkluderar epoxi, omättad polyester, Fenol-formaldehyd plast och silikongummi.