Vad är Aktiv pengar?

October 19

Medan många människor kanske tror att alla former av valuta är aktiva, är det inte fallet. Aktiv pengar avser valuta, både papper räkningar och mynt, som är aktivt i omlopp bland allmänheten. Detta står i kontrast till pengar som för närvarande hålls i statskassan eller Federal Reserve, som anses vara icke-aktiv pengar. Här är lite information om cirkulationen av aktiva pengar, och varför det är viktigt att skilja mellan inaktivt och aktivt pengar.

Mängden pengar i omlopp inom ett visst land bestäms av de grundläggande riktlinjer på plats för att se till att det nominella värdet på valutan förblir lika i alla delar av landet. Det vill säga, kommer en fem-dollarsedel i USA fortfarande värderas till fem dollar oavsett var räkningen cirkuleras i landet.

För att bibehålla status quo, är det nödvändigt att hålla noggrann kontroll på mängden valuta som görs tillgänglig för allmänheten. När behov uppstår, kan Federal Reserve tillstånd till att ytterligare mängder valuta för att komma in i den allmänna cirkulationen. Detta inkluderar inte processen att ersätta slitna sedlar och mynt, vilket är en pågående process. Att öka mängden aktiva pengar i omlopp innebär tillsättning av nya pengar till ekonomin, inte att ersätta instrument som har slitna ned av tid och distribution.

Upprätthållandet av en balans mellan mängden aktivt pengar som finns tillgängliga för användning av privatpersoner och företag och det belopp hålls i reserv av den utfärdande staten spelar också en roll för att bestämma värdet på valutan på världsmarknaden. Pengar utfärdas för allmän spridning är avsedd att ha en specifik intern värde. Utfärdande orimligt mycket sedlar och mynt, utan tillgångar att backa värdet på den öppna marknaden, skulle leda till en betydande nedgång i värdet på ett countryâ € s valuta jämfört med värdet på valutan som utfärdats av ett land som gjorde hävda att rättvis balans.

Den roll som aktiva pengar i regleringen interna ekonomiska faktorer är mycket viktigt. Den gill utfärdande och reglering av mängden aktiv pengar tillåts i omlopp kan mer adekvat hantera inflationen och lågkonjunktur. Genom slående och bibehålla en hälsosam balans mellan aktivt pengar och de reserver som back valutan, kan regeringen behålla ett ekonomiskt klimat som är mer eller mindre fungerande för medborgarna i landet, liksom kvar finansiellt sunda i ögonen på andra länder .

  • Aktiv pengar är för närvarande i omlopp och används för att göra inköp.
  • Mynt är aktiva pengar.
  • Federal Reserve kan tillstånd till att ytterligare aktiva pengar.