Vad är Branding?

September 27

Branding är en form av modifiering kropp som innebär skapandet av en distinkt upphöjd ärr med hjälp av uppvärmda verktyg som används för att skapa ett mönster. Det finns ett antal olika stilar av branding, inklusive frysmärkning, som utnyttjar flytande kväve och andra kylningsmedel för att kyla de verktyg som används för branding, snarare än att värma upp dem, vilket skapar en mer subtil mönster på huden. Många anser branding för att vara en gren av markberedning.

Folk har tränat markberedning på varandra i tusentals år, med vissa stammar fortsätter att öva markberedning som en del av sin kulturella identitet. Förutom att användas för att markera enskilda, har branding och markberedning också använts för att märka djuren, se till att jordbrukarna lätt kan identifiera sina flockar. I vissa delar av världen, branding har också historiskt använts för att markera brottslingar, eftersom det skapar en permanent märke som inte kan tas bort.

Processen för branding börjar med att skapa ett mönster, vilket är typiskt djärv och enkelt, eftersom komplexa konstruktioner inte alltid läka bra. När en design har skapats, kan ett antal stilar av branding användas för att tillämpa den. Strike branding, till exempel, är den klassiska branding teknik, med användning av en bit metall formas till den önskade utformningen och upphettas innan den appliceras på huden. Vissa människor också använda diatermi pennor och liknande verktyg för branding.

Eftersom ett varumärke är en brännskada, kan branding vara smärtsamt, och läkningstiden kan förlängas. Många märken tar minst två månader att läka, och de kan gå igenom ett antal fula scener innan läkningen är klar. Det tar i regel ytterligare fyra månader efter denna primära läkningsperiod för varumärket att lösa, avslöjar en distinkt upphöjd ärr på den plats där varumärket tillämpades. Branding anses vara en permanent metod för kroppens förändring, även om samma kirurgiska tekniker som används vid behandling av brännskadade kan användas för att behandla ett varumärke.

Det finns en debatt om den bästa läkningsprocessen för ett varumärke, med kunden tar emot olika eftervård instruktioner från olika praktiker. Vissa tror varumärkena läker bäst när i stort sett lämnas ensamma, även om platsen bör hållas rena för att förhindra infektion. Andra tror att varumärket ska vara irriterad under läknings praktiken att öka den upphöjda ärrbildning i slutet av läkningsprocessen. Men irriterande såret sätter upp potentialen för infektion, och kan resultera i en ojämn ärr.

  • Flytande kväve används under frysmärkning.
  • Branding med ett varmt strykjärn var en gång metod för att identifiera ägandet boskap.