Vilka är de bästa tipsen för Använda kardemumma frön?

May 7

Maximera användningen av kardemumma frön börjar genom att välja frön som är den färskaste. Det är bäst att lämna dem i sina baljor tills de ska användas. När fröna "färg utgör ett problem i en viss maträtt, kanske en individ överväga att använda den blekta sorten. När recept kräver slipning av kardemummafrön, en mortel är bra verktyg att använda.

För bästa resultat är det viktigt att vara selektiv när man köper kardemummafrön. När det är möjligt, bör en person som mål att köpa frön från en källa som gör honom eller henne att sålla bland dem och välja de som är önskade. När du gör detta, bör den enskilde vara ute efter de grönaste fröna. Man bör komma ihåg att intensiteten i en pod gröna färg indikerar generellt hur färskt det är, och de färskaste fröna tenderar att ge den bästa smaken.

Ett undantag från denna regel kan vara att föredra när individer använder denna krydda i bakade varor eller vissa andra poster. I dessa fall, kan fröna 'naturligt färgämne vara oönskad. Det finns vita fröer som har blekts och kan användas i dessa fall.

Den som planerar att använda kardemumma frön bör överväga att investera i en mortel. Recept kräver ofta fröna som ska malas, och detta är en av de bästa sätten. Slipning bör dock inte göras för långt i förväg.

Kardemumma frön bör lämnas i sina baljor, tills de är på väg att användas. Om de tas bort i förväg, kommer en del av deras väsen förloras. När du gör rätter som innehåller vätska, till exempel grytor eller såser, kan det vara fördelaktigt att spara kardemummakapslar. Dessa kan tillsättas tillsammans med fröna för att öka närvaron av denna krydda.

Vissa människor, på grund av begränsad tillgång eller av andra skäl, kan köpa frön som redan skalats. När detta är fallet och en individ försöker följa ett recept som beskriver mängden i baljor, han eller hon vanligtvis kan använda ett tiotal frön för varje pod som behövs. Personer som följande recept som mäter mängden i teskedar och som är osäker på finhet som de har jorda sina frön bör komma ihåg att en pod motsvarar vanligtvis ungefär en sjättedel av en tesked.

Även individer kan köpa dessa frön för en viss recept, är det bra att hålla i minnet att kardemumma kan användas som en krydda i ett brett spektrum av livsmedel och drycker, såsom bakverk, kaffe och curryrätter. Som sådan bör kryddan mångsidighet uppmuntra kockar att vara kreativa. Alla som har extra frön och är i behov av idéer för att använda dem bör granska recept på rätter från Mellanöstern eller Nordafrika.

  • Chai-te, som är gjord med kardemumma.
  • En mortel är ett användbart verktyg för slipning kardemummafrön och andra örter och kryddor.
  • Kardemumma frökapslar, med en öppen.