Skatteregler för att sälja din bostad

July 15

Tills nyligen, om du har köpt ett hem, skulle du skyldig att hålla reda på den ursprungliga kostnaden och kostnaden för förbättringar till hemmet skattemässigt. När du sedan sålde hem, om du gjort en vinst på försäljningen, var du tvungen att antingen betala skatt på vinsten, eller rulla vinsten framåt in ditt nästa hem, och nästa hem, och nästa hem.

Someday, när du slutat köpa hem, kanske du måste betala skatt på de ackumulerade vinster på alla era hem. Såvida du var över 55 år när du sålde den sista hem, i vilket fall du var befriade från åtminstone en del av skatten bettet.

Men tiderna förändras, och det gör skattelagar. Tänk på att, som med alla skatterätt, det finns undantag från de regler och särskilda regler för särskilda fall, och det gör alltid klokt att tala med en skatt professionell innan beslut som påverkar din deklaration. Som sagt, här är de grundläggande regler som du behöver veta när man köper och säljer din personliga bostad:

  • Om du äger hemmet i minst fem år och bor i hemmet som din primära bostad i minst två av dessa fem år, och sälja hem för en vinst på högst $ 250.000 (eller $ 500.000 om du är gift och arkivering a gemensam skattedeklaration), don du € t måste betala skatt på vinsten, och inte heller har du att rapportera försäljningen av hemmet på din inkomstdeklaration.
  • Om du donâ € t uppfyller ovanstående krav, kanske du måste betala skatt på vinsten från ditt hus.
  • Om du använder en del av hemmet i affärssyfte, behöver du hålla reda på alla kostnader i samband med ditt hem, så att du kan ta ett skatteavdrag för affärs delen av ditt hem.