För seniorer: Hur till Redigera text i Microsoft Office-dokument

June 16

Samma kommandon som du använder för att redigera text i ett Microsoft Office-program arbete nästan exakt samma sätt i en annan. I Word, Excel och PowerPoint, du bara klicka där du vill att den nya texten att gå och börja skriva.

Insättningspunkten är den blinkande vertikal markör (markör) som visar var den text som du skriver kommer att visas. Du kan flytta insättningspunkten med piltangenterna, eller så kan du klicka där du vill placera den.

När muspekaren är över ett område där du kan placera text, omvandlar den till en I-formad pekaren kallas en I-balk. Formen på I-balk gör det enkelt för dig att exakt positionera det, även mellan två små tecknen i texten.

För seniorer: Hur till Redigera text i Microsoft Office-dokument

Om du vill infoga ny text, placera insättningspunkten där du vill infoga den och skriv sedan den nya texten.

För att ta bort text, kan du använda någon av dessa metoder:

  • Backspace den. Placera insättningspunkten och tryck på backstegstangenten för att ta bort text till vänster om insättningspunkten.
  • Radera det. Markera texten och tryck sedan på Delete, eller placera insättningspunkten och sedan trycka på Delete-tangenten för att radera text till höger om insättningspunkten.
  • Skriv över den. Markera texten och skriv sedan ny text för att ersätta den. Oavsett valdes raderas.

I Word, canâ du € t flytta insättningspunkten förbi slutet av dokumentet, så om du vill insättningspunkten i mitten av dokumentet, till exempel, du € d normalt måste trycka på Enter för att skapa extra tomma stycken tills den anländer där du vill ha den. För att komma runt det, men dubbelklickar där du vill att insättningspunkten. Även om itâ € s längre än till slutet av dokumentet, flyttar den där (och slutet av dokumentet flyttar ner förbi den nya platsen).