Hur väljer jag det bästa Mindre truck?

July 27

Det enklaste sättet att välja den bästa lilla gaffeltruck är att först bestämma hur och var du kommer att använda den. Inomhus truckar kommer att utformas annorlunda än truckar avsedda för utomhusbruk, och höjden på hyllorna eller plattformar som gaffeltruck kommer att behöva tillgång kommer att diktera den totala storleken på hissen. Tänk på din budget för att köpa eller hyra en liten gaffeltruck också, eftersom kostnaden kan variera kraftigt beroende på storlek och utformning av hissen; hissar med elmotorer, till exempel, kan vara billigare att köpa eller hyra än en dieseldriven motor.

Kanske viktigast när man väljer en liten gaffeltruck är vikten rating. Denna bedömning kommer att berätta hur mycket av en belastning hissen säkert kan bära och lyfta utan att riskera instabilitet eller skada på hissen själv. Tillverkarna kommer att lista denna information på webbsidor eller i butik punkt inköps material, och du kommer att behöva ägna stor uppmärksamhet åt detta nummer. Bestäm i förväg hur mycket vikt du kommer sannolikt att lyfta eller flytta på en regelbunden basis, så att du kan bestämma hur stor av en hiss som du behöver. I vissa fall kommer en handlyft vara tillräcklig, medan det i andra fall kan en större, bensindrivna lyft vara i ordning.

Den plats där lilla gaffeltruck fungerar kommer att ha en betydande inverkan på vilka hissen är bäst för dig. Hissar som arbetar inomhus vanligtvis har solida gummidäck, men sådana däck är inte idealiskt för utomhusbruk eller användning på ojämna underlag. Istället kommer utomhus hissar oftast har luftfyllda däck för mer stabilitet och manövrerbarhet. Den lilla gaffeltruck avsedd för inomhusbruk kan också behöva vara exceptionellt smal, speciellt om du tänker använda den i en detaljhandelsanläggning eller lagerlokal med smala gångar. Några små gaffel modeller är särskilt utformade för sådana ändamål. Du måste bestämma om du vill ha en liten gaffeltruck som drivs av ett ok eller handtag som kräver att du gå bakom hissen, eller om du vill ha en större en där du kommer att sitta och använda kontrollerna inifrån.

Tänk på hur hissen drivs också. Inomhus hissar är oftast elektriskt av flera skäl: för det första sådana hissar tenderar att vara tystare än bensin eller dieseldrivna hissar; andra, de inte producerar avgaser som annars kan bygga upp i byggnaden och leda till andningsproblem. Elektriska hissar kanske inte tillräckligt kraftfull för vissa tillämpningar, dock så om hissen kommer att drivas utomhus eller kommer att användas för tyngre laster, överväga en bensindriven hiss eller en dieseldriven lift.

  • Mini gaffeltruck kan omfatta dem tillräckligt smal för att kunna användas inom lager öarna.
  • Lager är vanligtvis fylld och lossas med hjälp av smala truckar som kan navigera byggnadens gångarna.