Vad är en RFID Skimmer?

July 23

En Radio Frequency Identification (RFID) skimmer är en anordning som används för att samla in massa information från RFID enheter. Även om det finns legitima användningsområden för en RFID skimmer, såsom anordningar som används för att styra inventering på stormarknader och andra stora butiker, är det möjligt att missbruka en RFID skimmer. I fel händer kan en RFID skimmer användas för att snabbt samla in en hel del uppgifter om ett stort antal personer som kan vara omedvetna om brott mot säkerheten.

RFID-taggar är små enheter som kan lagra en begränsad mängd information. RFID-taggen svarar på en fråga från en RFID skanner, förmedling av information om objektet den är ansluten till. Anordningar som kan läsa RFID-taggar är allmänt kända som skannrar, eftersom de används för att skanna objekt med inbäddade RFID-etiketter. En RFID skimmer är utrustad för att fungera precis som en scanner, men oftast har en olycksbådande syfte.

RFID-teknik används för att identifiera inventering i butiker, böcker i bibliotek och andra saker som snabbt elektronisk katalogisering är mycket användbart. Allt fler företag och länder använder RFID-teknik för att identifiera sina arbetstagare och medborgare samt. I USA, till exempel, har pass inbäddade RFID-anordningar som tullombud snabbt kan skanna för att få information om passbäraren. Kollektivt, RFID-taggar används för att de anställda stämpla in och ut, samt hantera information om dem. Kreditkortsföretagen har också börjat erbjuda taggar med RFID kapacitet, så att konsumenterna inte ens behöver ta ut sina plånböcker för att betala.

En RFID skimmer kan signalera RFID-taggar i dess närhet och registrera svaren. Används vid kassan linje, till exempel, kan en RFID skimmer förvärva kreditkortsnummer och annan information från enskilda personer med RFID taggade tillhörigheter. En RFID skimmer kan vara kraftfull nog att plocka upp signaler från RFID-taggar i en stor radie. Det innebär att identitetstjuvar snabbt kan gå igenom ett trångt område och lämna med ett brett utbud av information.

En RFID skimmer kan användas för att återställa informationen från en fjärrnyckelbricka för att starta en bil. När skummaren hade informationen, kunde användaren lura bilen till upplåsning, gör stöld mycket lätt och också mycket svårt att bevisa i domstol, eftersom bilen skulle visa några tecken på inbrott. Kreditkortsinformation förvärvats med en RFID skimmer kan användas för att göra obehöriga köp på ett kort holderâ € s konto. Om kortinnehavaren var oturen att ha RFID-kodning på hans eller hennes identifikation också, kunde RFID skimmer samla in sådana uppgifter också, vilket gör bedrägerier ännu enklare.

Det är oroväckande lätt och billigt att bygga en någorlunda hög effekt RFID skimmer, vilket har väckt frågor om säkerheten i RFID-teknik. För närvarande är användarna uppmanas att vara medveten om vilken information de kan vara oavsiktligt sänder med RFID-taggar, och att vidta åtgärder för att garantera säkerheten för denna information. Frekvent granskning av räkenskaper för att snabbt upptäcka bedrägerier bör göras i alla fall, men speciellt om du äger RFID aktiverat kreditkort eller identifikation.

  • En RFID-tagg information kan erhållas med en RFID-skimmer.
  • United States pass innehåller RFID-taggar och kan bli föremål för ett skimmer används av någon som vill stjäla personlig information.