Ställa en Spark Plug Gap

June 30

En grundläggande fordons stämma upp handlar om att ersätta tändstift. Ställa en tändstiftsgapet är en av dessa enkla delar utföra grundläggande underhåll på din bil.

Material som behövs:

  • Bil reparation manual
  • Tändstift trådmått
  • Komplett Ratchet och Hylsnyckelsats

Förfarande:

  1. Ta. Ta bort de gamla tändstift en i taget. Detta kommer att minska risken för förväxling och en felbedömning av tändföljden av tändstiften.
  2. Kontrollera. Kontrollera aktuell gapet på den nya tändstift. För att hitta rätt klyftan för din bil, rådfråga korrekt bilreparationer manuell, eller möjligen under bilens huva för informationen. Många tillverkare har det lagras på ett klistermärke som de släpper ut på insidan av en huva. Du kan också använda ett trådmått för att kontrollera din gamla tändstift s gap. Noggrannheten av detta beror på den exakta gapping av den gamla tändstift.
  3. Gap. Sätt gapet verktyget i det lilla utrymmet med "hook" av tändstift, som egentligen är en elektrod. Böj ut det här tills den når rätt mått. Om utrymmet (eller gap) är för stor, tryck helt enkelt kroken mot en hård yta för att stänga upp en del av den överskjutande utrymme.
  4. Kontrollera. Kontrollera utrymmet med hjälp av trådmått och mätningarna som gavs till dig i handboken bilreparationer eller informationen klistermärke som var belägen under huven på bilen.
  5. Upprepa / Installera. När du har nått rätt gapet mätningen, installera plugin enligt instruktionerna i bilreparationer handboken (typiskt detta kommer att vara precis motsatsen till hur du tog bort pluggen). Upprepa denna process så ofta som behövs för alla dina fordons tändstift.