Hur man hanterar Art när du är själv Publicera en barnbok

July 4

Massor av författare och skribent / illustratörer dessa dagar väljer att själv publicera istället för att gå den traditionella vägen att lämna direkt till agenter, förlag, eller art directors. Det finns några särskilda överväganden när det gäller själv publicera en illustrerad bok. Om du har tagit på sig rollen som den själv förlaget och arbetar på en illustrerad barnbok, överväga följande tips:

 • Hitta en illustration stil för att matcha din berättelse. Det finns så många sätt att illustrera en bok som det finns att skriva det. Titta på redan utgivna böcker och se hur olika illustratörer förverkliga sina stilar. Besluta om några som du gillar.
 • Hitta en illustratör. Om du har gott om resurser, kan du spåra den exakta illustratören vars stil du gillar och höra sig för hennes intresse, pris och tillgänglighet. I händelse dina pengar inte överfyllda, kan du ta exemplet med en stil som du älskar och använda den för att hitta andra, hungrigare illustratörer som skapar konst i en liknande stil.
 • Forskning. Gå till både online och verkliga platser där barnbokskonstnärer umgås och främja sina varor. Om du inte kan hitta någon genom samhället av Barnboks Författare och illustratörer, kan du kolla in konsthögskolor, boka konferenser eller den årliga serietidning konvent i San Diego.
 • Sätt ihop ett skriftligt avtal. Innan du kontaktar illustratör, bestämma om du vill betala illustratören en fast avgift eller partner med honom, dela på intäkterna (och hoppas att han är mottaglig eller villiga att förhandla).

  När du kommer överens om avgifter och grundläggande schemaläggning, bör ni båda underteckna och datera ett kontrakt, vilket vanligtvis innebär att anställa en underhållning eller publicering advokat och bör omfatta åtminstone omfattningen och mängden av illustrationer som ska produceras (hur många skisser, pennor, bitar av färgkonst, och korrigeringar kommer att betraktas som skäligt); formateringsinstruktioner, inklusive storlek, svartvita kontra färg och så vidare; förhand produktionsberedning av konst; boken design och layout avgift (om båda parter är att dela upp kostnaden, irrelevant om inte); det totala belopp som skall betalas illustratören (till exempel en fast avgift eller ett förskott mot en del av bokens royalties); en tidsplan för betalning; huruvida illustratör kommer att överföra eller behålla rättigheterna till bilderna - och vara specifika beträffande vilka rättigheter; och en tidsplan för leverans av skisser, penn illustrationer, final färg konst och eventuella korrigeringar.

  Ett element som är lika viktigt som ett avtal är må-bra mojo mellan dig och någon som du arbetar med - särskilt någon som du partnern att förverkliga din livslånga dröm i bokform. Få referenser och ställa relevanta frågor om att arbeta med den personen innan du anlitar honom eller henne.

 • Upprätta en öppen kommunikation Öppen kommunikation mellan er två om vad ni båda förvänta sig i termer av ditt engagemang i illustrationen processen och dess detaljer garanterar du börjar på rätt fot -. Och stanna där. Ett sätt att se till att du är på samma sida är att skapa en provsida tillsammans - en annan anledning att spendera tid på skisser på framsidan kommer att spara tid och hjärtesorg senare i illustrerande processen.
 • Var uppmärksam på detaljerna Här är en checklista för vad som gör bra konst stort.:

  • Bilderna inte bara komplettera texten, men också ge gnista och personlighet, tjänar deras utrymme på sidan. Vissa illustrationer kan ersätta text; andra kan lägga till en ytterst viktiga lager av djupare mening. Oavsett, varje sida eller uppslag måste komma till liv med en exceptionell tolkning av en aktiv del av historien.
  • Bilderna använder olika perspektiv från sida till sida, med fokus på olika aspekter av huvudpersonen och som äger rum i olika delar av scenen eller sammanhang av historien.
  • Det finns samstämmighet från sida till sida, sprida att sprida, avseende tecken och bakgrunder (om ett skosnöre är obundet på första sidan, bör det förbli så hela, om din huvudpersonens ögon är hassel, bättre se till att de inte blir blå alla plötsligt).
  • Bilderna införliva även variation. Det finns inget tråkigare än att se sig samma illustrationer i en hel bok. Intersperse spot konst mot en vit bakgrund med en spridning av full blöda konst här och där.

   Ge läsarna världen som den visas från en kort persons synvinkel (POV) tittar upp istället för alltid tittar ner på dem. Ge läsarna trekvarts vyer och flygbilder perspektiv i stället för bara fram och sidovyer.

Även olika illustration stilar kräver olika fokus egenskaper, måste alla ha det där lilla något som tilltalar barn - vare sig det charm, personlighet, enkelhet, sötma, humor, påhitt, eller vanliga gamla goofiness. Bra illustratörer (och goda förlag) uppmärksamma alla dessa frågor samt till varje minimal detalj.