Vad är en flexibel skruvmejsel?

January 5

En flexibel skruvmejsel använder en tätt lindad, fjäderliknande anordning i stället för den typiska skruvmejsel axeln. Denna vårlikt axel gör skruvmejseln att vara flexibel och arbeta i vinklade lägen, som ofta överstiger 90 grader. Att ha bladet eller Phillips drivrutin huvud fäst den flexibla axeln i ena änden och handtaget fäst vid den andra, är den flexibla skruvmejseln ett mycket praktiskt verktyg när det inte finns tillräckligt med utrymme för att tillåta en rak-på förhållningssätt till en skruv. En brist av den flexibla skruvmejsel är bristen på vridmomentpåför kraft fjäderaxeln tillåter en användare att placera på en envis skruv.

Det finns flera olika längder och stilar flexibel skruvmejsel tillgängliga för mekaniker eller elektriker som kan stöta ett svåråtkomliga skruv. En skruv är ofta för hårt eller rostiga tas bort genom en flexibel skruvmejsel. Eftersom vridmoment appliceras på handtaget av skruvmejseln, ofta vrider den flexibla axeln och förvränger istället för att vrida skruven. Samma sak händer vanligtvis när du försöker att effektivt dra en skruv med verktyget. Medan handmanövrerad skruvdragare är den vanligaste, finns det flera variationer på det verktyg som gör det möjligt att den kan användas effektivt i ett antal olika sätt.

Den spärr använder flexibel skruvmejsel en spärr åtgärd inbyggd i handtaget för att tillåta skruvmejseln vridas en partiell varv åt gången utan att ta bort eller åter gripa en hand på handtaget. Denna funktion är mycket användbar när en skruv är i svåråtkomliga plats. Användaren är helt enkelt skyldig att vrida spärrskruvmejsel och tillbaka till antingen ta bort eller installera en skruv. Andra varianter till flexibla skruvmejseln är flexibla förarbitar avsedda att användas med en skruvdragare / skruvdragare verktyg. Dessa flexibla förlängningar finns i många olika storlekar och längder, som ger tillgång till nästan alla skruv.

Ofta är en flexibel skruvmejsel köpas som en komponent i ett kit. Den typiska kit kommer att omfatta olika längd böjliga axlar tillsammans med flera olika stora bits, vanligtvis inklusive Allen huvudet och Torx bitar alla arrangerade i en bärbar fall. Dessa kit är praktiskt att ha för den enskilde som gör elektrisk eller mekaniskt arbete i hemmet eller på jobbet. Vissa flexibla skruvmejsel kit inkluderar magnetisk skruvmejsel tips som tillåter skruven att avlägsnas från sin plats, en gång lossas, genom skruvmejseln.