Hur hittar jag en värmare kärna Hose?

January 3

Det bästa sättet att hitta en värmare kärna slang är att bestämma var värmaren kärna ligger. Många fordon har värmarkärnan inuti instrumentbrädan. Andra fordon, vanligen större skåpbilar och lastbilar, kommer att ha en värmare kärna låda i motorrummet. När du har bestämt där värmaren kärna ligger i din bil, kommer att tillåta dig att enkelt hitta en värmare kärna slang. Om värmaren kärna är inne i streck, måste du undersöka brandväggen för slangarna. Om det är i en värmebox, måste du titta runt motorrummet för boxen.

Värme kärnor placerade inne streck kan vara mycket svårt och tidsödande att ersätta. Beroende på layouten på din motorrummet, kan det också vara svårt att hitta en värmare kärna slang. Om det finns väldigt lite utrymme mellan motor och brandvägg, kan du ha svårt att hitta slangarna. Du kan behöva använda en ficklampa för att leta från undersidan i vissa fall. Du kommer vanligtvis att kunna identifiera de värmeslangarna där de går in brandväggen genom att leta efter två två slangar med liten diameter som sticker in i motorrummet. Du kan sedan spåra dessa slangar till sina andra ändar, där de normalt ansluter till en termostathuset, kylaren, eller en t-kontakt.

Om du inte kan se brandväggen för att leta efter slangarna, kan du ibland spåra dem tillbaka åt andra hållet. Om en diameter slang liten, typiskt mellan 1/2 och 3/4 tum (1,3-2 centimeter), är ansluten till din radiator, kommer ofta ett värmeslangen. Likaså om du kan hitta en liten diameter slang som är ansluten till din termostathuset, kanske du upptäcker att det är ett värmeelement slang. Du kan också hitta en värmare kärna slang genom att hitta en slang som ansluter till själva motorn, eller till en t-koppling som ansluter till motorn.

Det är ofta lättare att hitta en värmare kärna slang om fordonet har en värmebox. Detta kommer vanligtvis att vara en iögonfallande låda belägen i ett hörn av motorrummet, som har två slangar med liten diameter som sträcker sig från den. Det är i huvudsak vara värmeslangarna.

I vissa fall kanske du kan hitta en värmare kärna slang genom att leta efter värmeventilen. Dessa program använder en inline ventil för att styra flödet av kylmedel till värmaren kärna och drivs av en mekanisk kabel som kommer ut ur brandväggen. Om du kan hitta denna kabel och spåra den till ventilen, kommer du har hittat en av värmare kärna slangar.

  • Om värmaren kärna är inne i en värmebox, måste du titta runt motorrummet för boxen.