Hur effektiv är Infliximab för psoriasis?

January 4

Vetenskapliga studier har visat att om man tar infliximab för psoriasis är mycket effektivt i 70 till 75% av patienterna. Det fungerar genom att undertrycka de autoimmuna reaktioner som utlöser överflödig hud produktion orsakar psoriasisplack. Infliximab bär risker för allvarliga biverkningar, dock, och bör endast användas i svåra fall och när andra behandlingar har varit ineffektiva eller kontraindicerad.

Psoriasis är en ärftlig, kronisk autoimmun tillstånd som orsakar hudceller att replikera för snabbt, vilket leder till en uppbyggnad av överskjutande hud fläckvis kända som plack. Dessa placker förekommer ofta på utsidan av leder, såsom på knän eller armbågar. Allvarlighetsgrad av psoriasis mäts i allmänhet på Psoriasis Area Severity Index (PASI). Patienter med PASI poäng på 20 eller över sägs ha svåra fall och är kandidater för att ta infliximab för psoriasis. Ta infliximab för psoriasis kan klara upp befintliga plack samt förhindra nya plack bildas medan behandlingen fortsätter.

Infliximab kan vara farlig och är inte den första handlings rekommenderas att behandla psoriasis. Generellt bör en psoriasis lidande försöka over-the-counter, utvärtes läkemedel första, såsom stenkolstjära eller salicylsyra produkter. Om symtomen inte förbättras, kan en hudläkare rekommenderar ljusterapi eller andra behandlingar, såsom ciklosporin eller metotrexat. Om dessa behandlingar inte fungerar, eller om patienten inte kan ta dem, de potentiella fördelar och risker med infliximab bör övervägas.

Infliximab fungerar genom att undertrycka kroppens immunförsvar; Därför ökar det kroppens känslighet för svamp, bakterie- och virusinfektioner, av vilka några kan vara allvarliga eller livshotande. Människor som är bärare av sjukdomar som hepatit B eller tuberkulos är i riskzonen för att utveckla aktiva infektioner samtidigt som infliximab, så att patienter bör testas för dessa patogener innan behandling. Infliximab kan också öka risken för leversjukdom, hjärtsjukdom, och vissa typer av cancer, inklusive leukemi och lymfom. Patienter som utvecklar symtom på någon av dessa sjukdomar samtidigt som infliximab för psoriasis bör omedelbart rapportera dem till den förskrivande läkaren.

Infliximab ges intravenöst, eller genom en IV, så behandlingar måste planeras med en läkarmottagning eller klinik. En typisk kurs i behandling av infliximab för psoriasis består av 3 till 5 milligram per kilo (£ 2,2) kroppsvikt, tagna var två till tre veckor. Varje behandling tar cirka två timmar. Efter 10 veckor, om det är en minskning av PASI 75%, kan läkaren ordinera antingen fortsatta regelbundna behandlingar eller som-behövs behandlingar.

  • Psoriasis i hårbotten kan producera fula flingor.
  • Psoriasis är en autoimmun hudsjukdom som kännetecknas av kliande, röda fläckar på huden som ofta fjällande.