Vad är några olika typer av Ice Cube fack?

September 7

Ice cube fack är otroligt bra att ha runt, eftersom de kan användas till mer än bara frysa vatten. Det finns ett antal olika islådan stilar på marknaden, och många matlagning leverans butiker säljer ett brett sortiment för olika behov. Förutom att frysa is för drycker, kan iskuber också användas för att frysa saker som lager för snabba buljongtärningar och fruktpuré för perfekt uppmätt iced smoothies. Du kanske också vill prova frysa saker som färsk frukt eller örter inuti isen, så att isbitarna blir dekorativt och smakrika.

Det finns tre grundläggande material som iskuber är vanligen gjorda av. De flesta konsumenter är bekanta med plast ice cube fack, som är böjda för att lossa isbitar så att de faller ut. Med tiden dock plastbrickor har en tendens att spricka, vilket kan vara ganska irriterande. Metal is kub fack finns också, vanligtvis med ett handtag som skiftar en rörlig avsnitt för att bryta upp isbitar. Slutligen många företag gör iskuber från silikon, ett mycket flexibelt material som kan formas till en mängd olika former.

Vissa företag gör också ice cube fack med lock. Locket är utformat för att minimera frys lukt, så att iskuberna kommer inte att smaksättas med andra saker i frysen. Lock hjälper också till att förhindra skvalpar vatten, vilket kan vara ett problem när du fyller iskuber, och de brukar glida längs tråget, så kocken kan extrahera önskat antal isbitar utan att behöva oroa tömma hela magasinet.

Förutom de välkända rektanglar, kan iskuber även gjutas till bildning ett sortiment av former. Squares, trianglar, cirklar och hjärtan är alla ganska vanligt, liksom nyhet former som LEGO block, shamrocks, och djur. Ibland är de former utformade för ett specifikt ändamål; långsmala isbitar, till exempel, kan enkelt föras in flaska drycker att hålla dem svalna. Dessa is pinnar kan också användas i höga glas för en ovanlig presentation av en kall dryck.

Vid val iskuber, försöka hitta robust konstruerade brickor som kommer att hålla upp genom år av användning. Om du tittar på silikon iskuber, flex materialet; Om vita streck, är det inte hög kvalitet silikon. Du kanske också vill överväga potentiella användningsområden för isbitar i ditt hushåll, och om du planerar att frysa smaksatt mat som buljong och frukt, kanske du vill få särskilda iskuber för detta ändamål, så att din vanlig is inte förvärvar en konstig smak.

  • Isbitar i andra än rutor former kommer att lägga intresse att ens ett glas vatten.
  • De flesta iskuber skapar fyrkantiga kuber.