Vad är en Home Energy bildskärm?

November 30

Ett hem energi bildskärm hjälper en husägare hålla reda på den mängd energi som används antingen över hela huset eller av olika apparater i hushållet. Nästan alla hem har en energi bildskärm redan installerad - ofta kallad en elmätare. Den används av den elektriska företaget att bestämma den mängd energi som används av hushållet för faktureringsändamål. Det finns också kommersiella hem energimonitoranordningar som kan användas för att få en mer rättvisande bild av hur mycket energi som används av vissa enheter, eller hålla en mer exakt och realtidskontroll på hemma energianvändning.

Generellt ett hem energi monitor mäter energianvändningen i kilowattimmar (kWh), och elektriska företag proposition baserad på kWh används. Den kilowattimme är ett mått av makt, eller watt, multiplicerat med en tid. Använda 1.000 watt under en timme är en kilowatt.

Varje objekt i ett hus som använder energi bidrar till den totala kilowatt användning av hushållet. Större apparater kan lägga betydande laster till energianvändningen i ett hus, vilket kommer att driva upp den totala energikostnader. Ett hem energi skärmen kan användas för att enkelt spåra enheter och apparater som lägger onödiga kilowattimmar till den totala användningen hushållsenergi.

En individuell hem energi skärmen kan användas mellan en enhet och eluttaget för att mäta den mängd energi som enheten använder. Detta är särskilt användbart för enheter som tillbringar tid i vänteläge eller viloläge, eftersom enheterna fortfarande kan använda en betydande mängd energi medan ansluten men avstängd. Med hjälp av en hemmaenergi bildskärm som spårar användning enskild enhet kan hjälpa en husägare hitta vilka enheter är bättre att dra efter användning istället för att lämna dem inkopplad och i beredskap.

Det finns också hem energi monitorer som övervakar hela huset istället för enskilda apparater. Dessa är till hjälp för att få en bild av vad realtids energianvändning ett helt hus är. Liksom de individuella energi monitorer, kan dessa användas för att bestämma kWh användning av enskilda apparater och anordningar. Om allt i huset som använder el är avstängd, kan enskilda apparater slås på och förändringen i energianvändningen kan observeras på hela hemmet energi monitor.

Det mest kostnadseffektiva sättet att avgöra hem energianvändning är att använda elmätare installerat på huset som den elektriska företaget använder för att bestämma antalet kilowattimmar som används. Ligger på utsidan av huset, dessa mätare är antingen analog eller digital och rapportera antalet kilowattimmar som används vid huset. Genom att driva ner alla enheter i huset och vrida dem på en i taget, kommer den externa mätaren el bara visa den mängd energi som används av den enheten.

  • Bostads elektriska mätaren.