Visar Detaljer om en bildfil

June 9

Veronica har mycket grafik filer att hon gavs av en medarbetare. Hon undrar om det finns ett snabbt sätt att se vad storleken på varje bild är.

Grafik filer-till exempel de som tagits med en digitalkamera-ha en hel del extra attribut som andra filer inte har. Till exempel kan en grafisk fil innehåller information om dess dimensioner, den horisontella och vertikala upplösningen, lite djup, EXIF ​​version, etc. Du kan visa information om en bildfil i ett par olika sätt. Kanske det enklaste sättet är att högerklicka på filen och välj Egenskaper på snabbmenyn. I dialogrutan Egenskaper visas på fliken Information. (Se figur 1.)

Visar Detaljer om en bildfil

Figur 1. dialogrutan Egenskaper för en grafisk fil.

Observera att dialogrutan Egenskaper visar storleken på bilden, tillsammans med en hel del mer information. Alla detaljer om filen är i den rullbara listan.

Ett annat sätt att se storleken på bildfiler är att konfigurera Windows Utforskaren för att visa informationen. Du kan enkelt anpassa Utforskaren så den visar vad detaljer du gillar (t.ex. bildstorleken). Högerklicka bara på en kolumnrubrik, välj "More ...", och välja vilka attribut som ska visas i Utforskaren. Detta skulle vara en användbar modifiering om du håller alla dina grafiska filer i en mapp.

Detta tips (12366) gäller för Windows 7 och 8.