Vilka är de bästa tipsen för växande Vitlök?

June 19

Många människor växer vitlök själva, eftersom den inte kräver extra trädgårdsskötsel skicklighet att göra det. Växande vitlök hemma ger också givande känslan av att använda hemodlade grödor. Även om det är lätt att göra, växande vitlök inte leder till en ideal gröda i varje enskilt fall. Det finns flera tips att följa, när det gäller förebyggande av sjukdomar och markdränering, bland annat som kan hjälpa vitlök växter växer bra.

Över 600 sorter och under sorter av vitlök existerar i världen, och alla är medlemmar av arten Allium sativum. Dessa hundratals sorter brukar omtalas i två huvudgrupper: de hardneck och softneck garlics. Hardneck vitlök fått sitt namn från den tuffa, styva stjälk av anläggningen. Dessa tenderar att ha färre kryddnejlikor än softneck sorter, och är väl anpassade till svalare klimat. Softneck vitlök odlas i varma klimat och är den mest allmänt kända kommersiella vitlök. Det är den typ som oftast ses i livsmedelsbutiker, på grund av sin förmåga att resa och förvara väl.

Den typ av vitlök du väljer att växa beror mest av allt på klimatet där du bor. Individuella vitlöksklyftor fungerar som frön från vilka växter kan växa, och det är bäst att välja de största kryddnejlika och sår dem med roten slut ner. Vitlök är traditionellt planteras på dagen för vintersolståndet, men om detta gjordes för symboliska eller praktiska skäl är oklart. I varje fall ger senhösten de mest idealiska odlingsförhållanden för nya frön.

Den bästa jorden miljö för växande vitlök är en som är djupt, bördig och väldränerad. Det bör också ha ett generellt neutralt pH-runt 6,5 till 7.5- och vara väl gödslad, antingen med trädgårdsgödsel eller välruttnad kompost. Sjukdomar som orsakar rötter att ruttna är mycket vanliga i vitlök växter, och det är viktigt att ge nya anläggningar varje möjlig fördel i kampen mot sjukdomen. Fritt-tömning jord hjälper här, liksom två gånger per månad gödselmedel behandlingar i våras. Detta kommer att möjliggöra en starkare bladtillväxt innan bulbing starter, vilket ger större lökar och kryddnejlika vid slutet.

När växande vitlök, är det också viktigt att hålla i minnet att vitlök växter är dålig konkurrens för ogräs. Jorden bör vara minutiöst rensas med jämna mellanrum. När bladen på en vitlök växt bli brun och börjar falla av, är detta en signal om att det är dags att skörda vitlök gröda. Vitlök lökar ska sedan hängas på en sval, torr plats för ungefär en vecka för att säkerställa god konservering. Om du växer vitlök regelbundet, är det nästan oundvikligt att sjukdomar kommer att uppstå i marken eller utsäde lager. För att minska effekten av sjukdomen, kan det vara klokt att köpa nya frön lager från tid till annan.

  • Jorden runt växande vitlök växter bör noggrant rensas.
  • En pH-test. Vitlök växer bäst i jord med ett pH-värde på 6,5 till 7,5.
  • Vitlök.
  • Vitlök är ganska lätt att odla.