Vad var det Concordski?

December 24

Den Concordski var en västeuropeisk smeknamn ges till den sovjetryska ljuds flygplan kallas Tupolev 144, på liknande sätt modelleras till den anglo-franska Concorde. I en tid när Amerika, ryska, Storbritannien och Frankrike deltog i en teknik loppet, Concordski representerade möjliga innovationer sovjet över andra nationer. Men planet kraschade i misstänkta omständigheter under en flyguppvisning 1973, vilket grusa förhoppningarna av Tupolev framgångar i jetplan.

Utveckla och konstruera en säker, genomförbar, stor kapacitet flygplan som kunde transportera människor och gods vid hastigheter över ljudets hastighet var en prestigefylld och viktig företag. Alla de utvecklade länderna i världen i 60-talet forskade aerodynamik och mekanik mot slutet av byggnaden, testning och tillverkning av en stor, supersonic flygplan. Inte förrän Paris Air Show 1973 gjorde de motsatta utvecklarna har en chans att visa upp sina modeller: den engelsk-franska Concorde och ryssarna i Tu144, den Concordski.

Sådan trycka konkurrensen uppfödda industrispionage bland fraktionerna och skapade privata spionprogram. Det ryktades om att ryssarna hade stulit planer för Concorde. Den Concordski hade några individuella egenskaper, såsom att bära sin motor på flygkroppen i stället för ut mot kanterna. Det lade också mindre vingar, eller canards, för att stabilisera bilen. Det var nyfikenhet över dessa canards som så småningom ledde till en katastrof Den 3 juni 1973 i Paris. Båda jets hade redan varit transporterar gods, men detta var ett tillfälle att sätta konkurrensen genom att namnge en vinnare i kapacitet, prestanda, och nåd.

Tyvärr, skickade franska upp en liten Mirage fighter med avsikt att spionera på funktionaliteten av canards medan i luften, vad varken till Concordski piloten. På en molnig dag, Mirage förlorade spår av Tu144 som uppsteg i en brant stigning, vilket visar dess dynamiska förmåga. Ödesdigert, flygplanen befann sig på motsatta banor med kollision hängande. Den Tu144 dök kraftigt, vilket avstannade motorerna. Medan det undvek den initiala kollisionen, kunde den knappt starta motorerna i tid för att dra upp från att krascha, och slutar upp att sätta en sådan kraft i kroppen av planet att den bröt sönder i luften. Denna olycka dödade sex personer på planet och åtta mer med sin skräp.

Denna händelse ensamt inte tvinga Tupolev att överge tillverkning. År 1977 var de övertygade nog att börja flyga passagerare. Ännu en annan krasch det året, nära Alma-Ata flygplatsen, förstörde deras rykte så att de upphörde konstruera Concordski 1985. Även om Concordski slå Concorde i första bryta ljudvallen som ett kommersiellt flygplan, 1969, skulle man kunna säga Det förlorade längre loppet att bli en genomförbar och lönsam jet flygplan.

  • En stråle bryta ljudvallen, som Concordski gjorde 1969.