Vad är Air Jordans?

November 13

Air Jordans är sportskor tillverkas av Nike under signaturen i National Basketball Association (NBA) legenden Michael Jordan. De gjorde sin debut 1985, och det har varit totalt 21 olika stilar i den ursprungliga serien släpptes under året 2006. När Michael Jordan var i sin krafts, Air Jordans var den enskilt mest sålda märke av sportskor, och de fortsätter att vara en mycket populär sko.

Nikes varumärke "swoosh" symbolen dök upp på den sida av den första Air Jordans, och efterföljande stilar presenterade Michaels varumärkesskyddade "Jumpman" symbol, som skildrar Michael skyhöga till bågen som bara han kunde göra. Dessa skor var oftast utformade med rött och svart som en återkommande och ofta dominerande färgschema för att samordna med färgerna team av Chicago Bulls. Under 2001-2002 säsongen, Michael kom ut ur en kortlivad pensionering och spelade för Washington Wizards. Air Jordan XVII och XVIII var de första Air Jordans ska visas med någon blå, hyllning till Michael och hans nyförvärvade färger.

Varje ny utformning av Air Jordans hyllade på något sätt till Michaels nuvarande karriär status. Några var utformade för att hantera komfort eller supportfrågor som Jordan hade leker på domstolen, och andra var avsedd för hans andra atletiska strävanden, inklusive baseball och golf. De har alltid varit främst utformad som en halv hög eller hög topp sportsko, inte en låg upphov tennis sko, men idag finns det mer varierande stilar. Uppbackad av märkeskvalitet Nike, Air Jordans blev inte bara en manlig mode uttalande, men var också ofta förvärvas av gymnasiet idrottslag i färger som motsvarar deras egna skola färger.

I tillägg till det ursprungliga serien 21 Air Jordans släppt hittills, det finns andra modeller, inklusive retro versioner och Jordanien utbildare i olika stilar och färger. Jordan och Nike samarbetet har också en rad av Air Jordan kläder och atletisk tillbehör.