Vad är vattenbaserat nagellack?

November 14

Vattenbaserade nagellack är en typ av nagellack som använder vatten som bas i stället för olja eller någon annan typ av kemisk lösningsmedel. Denna polish är tänkt att vara ett säkrare, kemisk-fri version av konventionella nagellack, vilket kan omfatta farliga ämnen såsom formaldehyd och ftalater. Vattenbaserade polish kan också innehålla icke-toxiska färgämnen, som vanligtvis inte mer skadligt än vad som används i de flesta barns färguppsättningar. Denna typ av nagellack kan ofta hittas på de flesta butiker som säljer alla naturliga produkter samt på nätet. Vissa typer av vattenbaserade polish kan komma med en kemikaliefri remover.

Denna typ av nagellack kan vara mycket säkrare för en person att bära och ha mindre av en negativ inverkan på miljön, men vissa människor tror att det inte fungerar lika bra som andra typer av nagellack. Det kan ta flera rockar för att få önskad färg, vilket innebär att en flaska kanske inte länge innan det behöver bytas ut. Det kan också vara mer benägna att chip bort efter att den har tillämpats. En annan möjlig nackdel är att de flesta typer av vattenbaserade nagellack är långsamma att torka. Det kan också vara något dyrare än andra typer, men detta beror till stor del på märke och var den är köpt.

Även om det finns vissa nackdelar med vattenbaserat nagellack, kan fördelarna uppväger dem. Många människor gillar det faktum att det finns normalt inget överväldigande kemisk lukt när du öppnar en flaska vatten-baserade polish. Det är också normalt säkert för barn att använda och tillämpa sig, vilket inte är fallet med andra typer av polish. I de flesta fall kan en giftfri klar täcklack appliceras över toppen av vattenbaserade polish för att hålla den från flis eller skalar. Människor som är mycket intresserade av att köpa alla naturliga, kemikaliefria produkter tenderar att tro att, trots eventuella nackdelar, brist på kemikalier och polska funktionalitet gör det värt att använda.

Om ett märke av vattenbaserade nagellack inte kommer med sin egen kemikaliefria remover, kan det oftast tas bort med tvättsprit. Vissa märken gör poler som kan skalas av när de är torra. Även om vattenbaserade nagellack varumärken normalt anses säkra för barn att använda, är det en bra idé för en förälder att övervaka ett barn när han eller hon använder den.

  • Vattenbaserade nagellack kanske inte lika länge som andra nagellack.
  • Klart vattenbaserade nagellack.
  • Vattenbaserade nagellack har inte någon kemisk lukt.
  • Vattenbaserade nagellack är miljövänlig och säkrare att bära.
  • En flaska nagellacksremover.