Är återkommande drömmar Betydande?

October 1

Du kanske har haft erfarenhet av att vakna upp för att inse att du har drömt en bekant dröm. Återkommande drömmar är ett vanligt fenomen, med varierande förklaringar. Vissa experter anser dem vara en särskilt viktig form av drömmar, som ditt sinne är klart hålla i en bild eller koncept.

Den vanligaste förklaringen till återkommande drömmar är att ditt sinne har fått tag i en olöst fråga i ditt liv. Den drömmer sinne är en oändlig scen för våra problem; bara här kan vi verkligen spela ut situationer i våra liv med total frihet. Det kan vara en relation, en skumma arbetssituation, eller ens en länge haft otrygghet, men ditt undermedvetna kan inte sluta vrida frågan om och om igen. Denna typ av återkommande dröm kan orsaka allvarlig ångest, men desto oftare du har det, desto mer fördelaktigt det kan vara. Vissa experter tror att om du har en dröm upprepade gånger, kommer ditt medvetande att kunna känna igen den som en dröm och väcka dig eller ändra den om du är missnöjd.

Återkommande drömmar kan ofta identifiera en rädsla eller ständig oro i ditt liv. Gravida kvinnor ofta drömmer om saker som händer på deras barn, över att inte kunna hitta det eller erkänna det. När du har en händelse du kraftigt förutse i framtiden, är det troligt att det kommer att dyka upp i några drömmar. Dessa återkommande drömmar är helt enkelt förklaras: ditt medvetna sinne fokuserar på den framtida händelsen, och tanken arbetar sig in i det undermedvetna. Om du är entusiastiska över evenemanget, kan dessa drömmar bli mycket roligt. Om du upplever ångest om det, kan återkommande drömmar snabbt förvandlas till hemska mardrömmar som lägger ut alla dina rädslor.

Andra återkommande drömmar kan vara mer godartade i naturen. Vissa människor upplever återkommande symbolik i sina drömmar, även om de kanske inte medvetet förstå varför det är där eller vad det står för i sitt liv. Om du har drömmar med konsekventa bilder, försök lista ut vad bilden betyder för dig. Vissa dröm experter menar att dessa repetitiva symboler är skildringar av dina känslor eller sinnestillstånd om ett ämne och är värt att uppmärksamma. Om du korrekt kan identifiera vad en symbol betyder för dig, kan det hjälpa dig att identifiera dina känslor om ett ämne, även om de arenâ € t uppenbart för dig.

För att hjälpa dig att bättre förstå och studera dina återkommande drömmar, många experter rekommenderar att hålla en dröm dagbok. När du vaknar på morgonen, spela in det du minns av dina drömmar, och hur det har gjort dig känna. Försök att hitta någon betydelse i ditt tidigare dag som kan ha påverkat din dröm. Experter föreslår att journalföring om dina drömmar kommer att hjälpa dig att komma ihåg dem bättre, när du tränar din hjärna att ägna stor uppmärksamhet åt dem. Även om effekten av återkommande drömmar är fortfarande osäkert, är det mycket möjligt att noggrann uppmärksamhet kommer att lära dig saker om dig själv, och kan även hjälpa dig att reda ut dina känslor om komplicerade eller ouppklarade frågor.

  • Återkommande drömmar kan hjälpa människor att identifiera en rädsla eller oro i deras liv.
  • Vissa människor upplever återkommande symbolik i sina drömmar.
  • Om någon upplever ångest, kan återkommande drömmar snabbt förvandlas till hemska mardrömmar.
  • Journalföring om drömmar kan hjälpa människor komma ihåg dem.