Vad är en gas spikpistol?

July 28

Gas spikpistoler, till skillnad från pneumatiska spikpistoler, används av byggnadsarbetare och gör-det-självare att driva spikar i trä, bältros och en mängd andra material med kraft och precision. En gas spikpistol körs på gas genom att använda förbränningsenergi och en liten kolv. Till skillnad från pneumatiska spikpistoler, som behöver en kompressor för luft, är en gas spikpistol helt mobil. Detta beror på att det inte finns någon sladd och all makt kommer från en bränslepatron eller cell placeras i gasen spikpistol. De kräver oftast mer städning än pneumatiska spikpistoler och har olika nagelpatronstorlekar, beroende på modell.

För en gas spikpistol ska fungera krävs det två kraftkällor: bränsle och ett batteri. När avtryckaren dragés, kommer en liten mängd bränsle skall matas ut. Batteriet, samtidigt, kommer att skapa en liten elektrisk laddning som kommer att tända bränslet, skapa förbränningsenergin. Spiken svarar på förbränningsenergin genom att flyga från spikpistolen in i materialet. I termer av makt, gas spikpistoler och pneumatiska spikpistoler är ungefär samma.

Den främsta fördelen att en gas spikpistol erbjuder arbetstagarna är dess rörlighet. Pneumatiska spikpistoler behöver stora luftkompressorer och slangar för att tillhandahålla den komprimerade luften kraft som behövs för att driva spik i ett material. Detta gör det svårare för arbetstagaren att komma in trånga utrymmen eller för att flytta runt utan släpa kompressorn. En gas spikpistol kan gå var som helst, eftersom den inte behöver några slangar och den är inte ansluten till någon energikälla bortsett från patron batteri och bränsle som lagras inom spikpistol självt.

Användningen av bränsle och de ständiga gnistor som gjorts för att driva naglarna, kommer gas spikpistoler behöva rengöras oftare än pneumatiska spikpistoler. Både interna och externa rengöring måste göras för att hålla spikpistol fungerar korrekt och i topptrim. Underlåtenhet att rengöra gas spikpistol kan leda till mindre makt över tiden.

Det finns två typer av nagelkassetter som gas spikpistoler: pinne och spole. Stick avser spikar som är placerade i en patron och bildar en pinne liknande form. Dessa patroner brukar hålla 20-40 naglar. Coil patroner bilda en lång rad av spikar och håll upp till 300 spikar på en gång. Vissa gas spikpistoler får bara kunna använda en typ av patron, som normalt kommer att anges i Usera € s handbok.