Vad är en indisk Plum?

August 1

En indisk Plum är en blommande buske i Rosacea familjen som frodas längs Stillahavskusten av USA och i British Columbia. En av de tidigaste mamelucker på våren, kommer indiska Plum också bära frukt när det är rätt befruktade. Även känd som Osoberry, Oregon Plum eller Skunkbush, kan indiska Plum buskar tränas att växa in i träd.

Hittade uteslutande på Stillahavskusten i Nordamerika, indiska Plum sorter verkar så långt norrut som British Columbia och söderut genom Washington, Oregon och norra Kalifornien. Den föredrar ett tempererat klimat och öppna ytor nära vägar, skog eller vattendrag. Indiska Plum behöver fuktig, bördig jord och växer bäst om planterade i full sol eller halvskugga. Även om det kan hantera torra klimat på sommaren, behöver indiska Plum vinterregn för att överleva.

Dessa lövfällande växter kan nå höjder (2-6 m) 6-20 fot och växa upp till (4 m) 12 meter bred. Deras blad är grågrön och otydlig och kompletteras av vitaktiga gröna blommor som blommar i slutet av vintern eller tidigt på våren. Som en av de första växterna som blommar varje år, är den indiska Plum populär bland bin och insekter som söker nektar. De svärd formade bladen i den indiska Plum är ungefär 2-5 inches (5-13 cm) lång och sägs släppa en stark lukt av gurka när krossade. Skott kan omplanteras och bör trivas på egen hand om de placeras i rika jord och korrekt tenderade.

Kvinnliga indiska Plum buskar kommer att bära frukt om planterade i närheten av en manlig buske. Deras ovala formade bär är små, som mäter upp till 1/2 tum (1,3 cm) lång, och visas först i orange eller gula nyanser på en röd stam. De mogna bären är blåsvart och är en favorit för fåglar. Ungefär som andra frukten utan kärna, Indiska Plum bär har en tuff yttre skal och en saftig inre skikt som omger ett frö. Dessa frön kan samlas in och odlas i nya buskar.

Indianer gjort goda oss på nästan hela indiska Plum anläggning. Förutom att äta frukten, indianer gjorde te med bark och drack det för att rena kroppen och behandla en rad olika krämpor. Kvistar av den indiska Plum ansågs innehålla anestesi befogenheter och var tuggas innan de ansöker till skador. Vissa indianer trodde också de indiska Plum kvistar arbetade som ett afrodisiakum trots inga bevis finns för att stödja detta påstående.

  • Indiska Plum frodas längs kusten i British Columbia.