Hur Budget för Ideella Fundraising

August 15

Som du säkert redan vet, samla in pengar kostar pengar. Ingen ideell organisation får varje bidrag eller gåva som den söker. Så innan du sätter din fundraising plan i verket, måste du se till att din organisation har råd dess potentiella insamlingskostnader och att de möjliga avkastning uppväger dessa kostnader.

Insamlingskostnader bör vara en blygsam del av en organisations budget. Kostnaderna blir högre när organisationen startas eller lansera en ny stor fundraising ansträngningar. Kostnader sannolikt kommer att minska efter några år.

Generellt rekrytera en ny donator kostar mer än att säkra en andra gåva från en tidigare anhängare, och samla in pengar genom särskilda evenemang, massutskick och telemarketing är dyra insamlingsmetoder. Emellertid kan alla ovanstående vara värt om de tar synlighet, nya givare, eller obegränsad stöd till din organisation.

Här är en snabb titt på de kostnader - både vad gäller tid och pengar - av insamlingsaktiviteter din organisation kan överväga att använda:

 • Bidrag och kontrakt: De flesta av kostnaderna för att säkra bidrag och kontrakt är arbetskostnader för planering och skriva förslaget bidraget. Ibland behöver du resa att träffa personligen med byrån tilldela pengar, så glöm inte att budgeten det också.

  Var uppmärksam på varje bidrag tillverkare krav för att rapportera resultaten av ett projekt och se till att du har råd att slutföra rapporten. Vissa bidrag kräver insamling och analys av omfattande data. Vissa kräver granskat årsredovisningen.
 • Corporate sponsorer: Företag och företag kan kräva synliga erkännande för deras bidrag till ideella organisationer. Sådant stöd kallas ofta en sponsring, samt ideella och bolagsskatt överens upfront till den typ av erkännande av att de förväntar sig - oavsett om det är en företags logotyp tryckt på t-skjortor eller en 6-fots banner tillkännage ett företags stöd. Kostnader för utskrift t-skjortor, banderoller och andra kampanjer generellt har uppstått hos ideella organisationer.
 • Individuella bidrag: Kostnader relaterade till säkra enskilda bidrag inkluderar avlönade anställdas tid sammanställa listor med möjliga donatorer och de verktyg som används för att göra framgångsrika donation förfrågningar. Vanliga verktyg inkluderar värvning brev och e-post, broschyrer och tryckt svarskuvert. Lägga kapacitet till din webbplats så att den kan ta emot online-bidrag kan vara en annan bra investering.

  Ofta när du tänker på värvningsbrev, tror du förmodligen om direktreklam - hundratusentals brev till köpta listor över potentiella donatorer. Även direktreklam kan vara en mycket framgångsrik form av insamling för vissa orsaker - medicinska akut, djur rädding, och medborgerliga rättigheter, bara för att nämna några - det är också väldigt dyrt.

  En ny, framväxande ideell kan dra nytta av brevskrivning genom att rikta en liten utskick till personer som redan känner sitt arbete väl, frågar sina styrelseledamöter och volontärer att göra personliga vädjanden till personer de känner, eller genom att använda e-post i stället snigelpost.

  Vissa organisationer hyr företagen att hantera telefon värvning kampanjer. Var försiktig om du tar detta steg: Några av dessa företag tar ut en stor andel av de insamlade medlen i utbyte mot att tillhandahålla denna tjänst. Andra är ansedda och värderas av de ideella organisationer som de tjänar.

 • Särskilda evenemang: Särskilda händelser kan vara ett bra sätt att introducera nya människor till din organisation, men producerar sådana händelser kan vara en av de dyrare sätt att samla in pengar. Spendera 50 procent eller 60 procent av intäkterna från ett evenemang för att betala för kostnader är vanligt. När allt tryck, reklam, mat och underhållning hela kostar pengar.

  Även speciella evenemang är arbetskrävande, så se till att du har en erfaren volontär grupp eller detalj-orienterad personal att arbeta på särskilda händelser om du går den vägen.
 • Planerad ge: Om din ideell är inte bekant med skattelagstiftningen rörande testamenten och dödsbon kan det behöva anställa eller hyra på kontraktet en planerad ge expert (eller locka någon som styrelseledamot). Att föra denna person ombord kan bli dyrt på kort sikt, men att göra så kan ge viktiga långsiktigt stöd för din byrå.

  Planerad givandet fungerar bäst för organisationer som har funnits under lång tid och att visa goda förutsättningar för fortsatt. Universitet, museer och kyrkor kommer att tänka. Små, nya grupper har svårt att locka legat.