Vad är en WiFi Phone Hotspot?

August 27

En WiFi telefon hotspot avser teknik som gör att en enhet för att ansluta till Internet via en mobiltelefon. Denna förmåga är möjligt med hjälp av mobiltelefon bredbandstjänst och särskild programvara. Anordningen som en individ önskar ansluta till Internet måste ha WiFi kapacitet, och användaren i allmänhet måste ha ett lösenord. En enda WiFi telefon hotspot kan generellt rymma flera enheter samtidigt.

Om en WiFi telefon hotspot är att arbeta, måste en person generellt bredband cellulära tjänsten. Hon kommer också att behöva hämta särskild programvara för att hennes telefon om detta inte gjordes innan hon köpte den. Dessutom, för att kunna ansluta en annan enhet till Internet på detta sätt, både mobiltelefon och den enhet som en individ vill använda måste ha WiFi kapacitet. En anordning, såsom bärbar dator, inte behöver ha inbyggd WiFi. Det är möjligt att ansluta en trådlös adapter i den bärbara datorn, vilket kommer att ge den WiFi kapacitet.

Före införandet av WiFi telefon hotspots, var det möjligt att använda en mobiltelefon som modem för att ansluta en annan enhet till Internet. Detta gjordes antingen genom att använda en kabel för att ansluta mobiltelefon till enheten eller med hjälp av Bluetooth-teknik. Den WiFi telefon hotspot är inte bara en nyare metod, men en som anses lättare eftersom inställningarna för Bluetooth-anslutningar är ofta visat sig vara svårare och en kabelanslutning kan bli oanvändbart om kabeln är glömt eller skadad.

En WiFi telefon hotspot gör generellt flera enheter att ansluta till mobiltelefon samtidigt. Det innebär flera personer med olika enheter kan använda en enda mobiltelefon för att ansluta till Internet på en gång. Tillgång till anslutningen brukar lösenordsskyddad. Detta gör att mobiltelefon ägaren kontroll över vem som använder sin anslutning. Detta kan vara viktigt, eftersom en person har i allmänhet en begränsad mängd information som hon kan nedladdning av ett givet pris.

Ett problem med vissa WiFi telefon hotspots är att de är begränsade till antingen röst eller dataanslutningar vid en given tidpunkt. Röst anslutningar i allmänhet ges företräde. Detta innebär att när en person använder sin mobiltelefon för att låta en annan enhet för att ansluta till Internet, är förbindelsen förlorad om han får ett telefonsamtal. Om en användare kommer att utsättas för denna begränsning beror på vilken typ av teknik för mobilt bredband att hans tjänsteleverantören använder.

  • Vissa människor använder en mobil hotspot när på vägen.