I den grekiska mytologin, Vad var Hydra?

August 20

Hydra eller Hydra var en många hövdad monster i den grekiska mytologin som terroriserade besökarna nära sjön i Lerna i Grekland. Killing Hydra visat sig vara en utmaning, som två huvuden skulle växa tillbaka när man var avskuren. Hercules grep på idén att etsande halsen innan de nya cheferna hade en chans att växa, i slutändan besegra monstret som en del av en rad uppgifter som han avslutade som kollektivt kallas de 12 arbetena av Hercules. Hydra är en sådan bestående mytologisk figur att termen "hydra" används ibland för att beskriva en utmaning som tycks hålla få större och svårare att hantera, oavsett hur hårt någon försöker bildligt halshugga den.

I de flesta historier är Hydra barn till Typhon och Echidna, och monster infördes för att vakta en ingång till underjorden. Monstret har beskrivits som att ha allt från fem till "en mängd" huvuden, men i många berättelser nio huvuden är accepterade numret. Förutom att ha flera huvuden, Hydra hade också giftiga andedräkt och blod, vilket gör det till en otvivelaktigt formidabel motståndare. De många hövdade ormen var relaterad till andra otäcka tecken i den grekiska mytologin, inklusive Chimera och Cerberus, de många hövdade hunden.

Enligt legenden Hercules hemländers Hydra med hjälp av sin släkting Iolaus. Han närmade sig Hydra med en trasa över hans näsa för att skydda sig från monstrets andetag, och medan han avbröt Hydra huvuden, Iolaus brände hals stubbar med en flammande fackla. Efter de två lyckades uppgiften att döda Hydra, Hercules doppade sina pilar i giftiga blod och sedan de begravdes monstret, positionera en stor sten över den om det fick några idéer om att komma tillbaka från de döda.

Visuella skildringar av Hydra varierar oerhört, även om de flesta ger monstret kroppen av en orm med huvuden som ormar, ödlor, eller drakar. Dessa huvuden har ofta onda tänder och horn för att ytterligare förmedla faran av trassel med Hydra.

Enligt vissa berättelser, var detta bedrift av Hercules inte formellt erkänt, eftersom han behövde assistans för att slutföra det. Hercules avslutat ett antal andra vågade uppgifter, inklusive fånga Cerberus och fånga den kretensiska Bull. De 12 mödor Herkules fördes som en form av botgöring, och de har blivit ett populärt tema i berättelser om hjältemod och försoning från andra regioner i världen.

  • En skulptur av Hercules, som slog Hydra.