Vad är snowboard Handskar?

August 28

Innan slår i backen, någon snowboarder - från nybörjare till proffs - måste glida på ett par snowboardhandskar. I själva verket är de en av de få väsentliga bitar av redskap som någon behöver för att delta i sporten i snowboard. Utan dem kan det vara en eländig dag i backen.

Snowboard handskar är längre än de flesta vanliga handskar. I själva verket kan de når så långt som halva underarmen, i många fall. Anledningen till detta är att människor som snowboard ofta tillbringar tid att dra sina händer genom snön eftersom de går nerför sluttningen. Om snowboard handskar var kortare, skulle de snabbt fylla med kallt, blöt snö - en skrämmande upplevelse.

Det material som snowboard handskar är gjorda av varierar beroende på märke och stil. Till exempel är vissa tillverkade av vattenavvisande läder och har en varm fleecefoder. Andra är gjorda av ett tunnare tyg och har en GOR-TEX insats - känd för sin andningsförmåga och vattentäta egenskaper.

Vanligtvis de varma fleece liners är avtagbara. Detta är perfekt för variabla snowboard förhållanden. Till exempel när det är kallt, blött och blåsigt ute - glida fodren i handskarna för att hålla händerna toasty varmt. Sedan, under våren ombordstigning förhållanden - när vädret är lite varmare - fodret kan tas bort och händer kommer aldrig svettas.

För de snowboardåkare som vill ha lite extra skydd, en del snowboard handskar har handledsskydd. Dessa kan vara idealiska för att ge handlederna lite extra styrka och förhindra benbrott och frakturer. De är bra för framåt faller.

Intressant, snowboard handskar har ofta speciella visselpipor och klockor. Dessa varierar kraftigt från märke till märke. Till exempel kan en speciell duk på ytter tummen området av handsken vara ett alternativ. Sedan kan snowboardåkaren torka hans näsa, om den är igång. Ett annat alternativ som ofta ses är en dragkedja ventil på toppen av handsken. Ventilen är den perfekta platsen för att lagra en hand varmare under de kallaste förhållanden eller det kan helt enkelt lämnas öppen för att kyla händerna av under varmare dagar.

Många snowboard handskar har en förstärkt slitstarkt stycke material för handflatan. Orsaken bakom detta är att snowboarden har vassa kanter, som används för att skära ett spår nedför sluttningen. Dessa kanter kan snabbt förstöra handflatan av en normal par handskar, om materialet inte är hård. Detta gäller särskilt när snowboard flyttas från en plats till nästa. Även bär snowboard till bilen från backarna på en kontinuerlig basis kan utlösa förödelse på ett par handskar utan hållbarhet.

Naturligtvis måste det nämnas att snowboard handskar kommer i en mängd olika färger och stilar. De kan även hittas i vante stil - med samma alternativ som handskarna. De är tillgängliga för män, kvinnor och barn, liksom. Det är viktigt att prova dem och se till att de passar innan de köps - som vissa märken skärs mindre än andra. När rätt par kvalitets snowboard handskar hittas, kan de pågå i åratal.