Vad Är Bone Collar?

August 18

Benet kragen är en struktur som visas under endokondral ben utveckling för att stödja den växande ben och hjälpa den bibehålla sin form. I endokondral utveckling, skapar kroppen en broskmodell och det ossifies över tiden, som ersätter den flexibla brosk med styvare ben. Detta är bildandet processen ses med de långa och korta ben, såsom lårbenet och benen i fingrarna. Det börjar i fosterutvecklingen som det växande fostret börjar utveckla ett nätverk av ben som så småningom kommer att utvecklas till ett skelett, fullt mognar runt åldern 21.

I denna modell av ben utveckling, en liten korrigering av benbildning börjar i mitten av benet för att ersätta brosket. Detta gör att omgivande brosket att försvagas, vilket tvingar benet för att utveckla en skelett krage. Benet krage omger axeln av benet, vilket ger stöd med styvt benvävnad medan insidan av benet fyller i långsamt. Ändarna av ben inte helt förstenas, vilket ger möjlighet till axeln för att växa så att personen kan fortsätta att utvecklas.

Blodkärl arbeta sig in från utsidan för att förse vävnaden med gott blod och skapa en mekanism för att bära bort cellulära avfall, medan en matris av benceller byggs upp inuti. Benet kragen bibehåller formen och storleken av benet under denna process, agerar som byggnadsställningar på ett hus under uppförande. När benet är helt ossified, kommer det tidigare ben kragen vara integrerad med resten av benet.

Fel i ben utveckling kan leda till ben som är instabila eller inte har rätt form. Ibland människor utvecklar ben av olika längd på grund av fel med ben utveckling eller skador som stör benet. Kirurgi är tillgänglig för att justera längden på benen om villkoret inte löser. Detta kan ta upp frågor som gångrubbningar. Det är också möjligt för patienter att utveckla overgrowths ben, där cellerna bildas för fort och kan göra ben dimensionerade eller skapa lesioner på ytan som kan orsaka smärta eller stör funktionen av benet.

Många studier av ben utveckling ger en mängd information om utvecklingen av olika ben. Forensic antropologer kan analysera foster ben för att bestämma tid som har gått sedan befruktningen, och detta kan ibland vara användbar i forensisk identifiering. De kan också titta på ben från barn och unga vuxna och göra ålders uppskattningar utifrån hur mycket utvecklingen har skett. I äldre vuxna, slitage på benen ger viktiga åldrande ledtrådar.