Vad är en skjortklänning?

October 30

En skjortklänning är en klänning som lånar stilist accenter från skräddarsy skjortor, särskilt herrskjortor. Även om den grundläggande designen av skjortklänning är enkel, är denna stil ganska mångsidig, och det kan bäras på en rad olika sätt och i ett sortiment av platser, från datum till kontoret. Många klädtillverkare erbjuder shirtdresses som del av deras våren och sommaren uppställning, och de kan också hittas i sparsamhet eller vintage butiker. Skickliga avlopp kan också skapa en egen, om de vill ha mer kontroll över snittet och stil.

En typisk skjortklänning kan titta på en blick som en knapp-down skjorta som har förlängts. Klänningen har normalt en rad med knappar hela vägen ner framsidan, och det kan ha de klassiska manschetter och krage i samband med en formell knapp-down skjorta. Shirtdresses är också normalt skräddarsys krama figuren med smickrande dart och sömmar som betonar slanka midjemått och andra attraktiva funktioner, och de kan vara kort eller lång ärm, även kortärmad stilar tenderar att vara mer dominant. Längden på en skjortklänning kan också variera, med några svävar runt mitten av låret, och andra är mycket längre.

De flesta shirtdresses är gjorda av tunna tyger som bomull och siden, och de tenderar att skäras nära kroppen hela vägen till fållen. Andra kan vara tillverkade av tyngre material, vilket gör dem mer lämpade för kontoret eller kallare väder. Klänningen kan funktionen accenter som volanger ner fronten eller prydnadsknappar, eller det kan lämnas enkel; många är också utformade för att bältade, vanligtvis med ett brett bälte, för att ytterligare betona midjan.

En mer formell, tungvikt skjortklänning kan bäras på många kontor, speciellt om fållen är blygsam. Kvinnor som vill hoppa från kontoret till en utekväll utan att behöva gå hem och byta kan shoppa sina shirtdresses med dressy skor, mer prålig smycken eller halsdukar för att få dem att känna sig mer flörtig och rolig, och många kvinnor gillar också lämna vissa av knapparna på toppen eller botten av klänningen ogjort när ut på stan, för att skapa en mer mjuk, avslappnad look.

Förutom att ha på sig i kontoret och ute på stan, kan en skjortklänning vara användbart för en dag på stranden, som det kan vara värt över en baddräkt. Förutom att skydda huden mot solbränna, kan en avslappnad sommar skjortklänning också bäras i strandnära restauranger och andra inrättningar, vilket gör att bäraren lätt övergå från liggande på stranden till shopping.

  • Många klädtillverkare erbjuder shirtdresses som del av deras våren och sommaren uppställning, och de kan också hittas i sparsamhet eller vintage butiker.