Vad är kopplingen mellan osteoblaster och osteocyter?

November 6

Sambandet mellan osteoblaster och osteocyter är att en osteocyt är den mogna versionen av en osteoblast. Både osteoblaster och osteocyter är avgörande för ett korrekt underhåll av benstruktur. I en levande varelse, är ben en matris av benceller, innehåller blodkärl, nerver och andra strukturer. För att bibehålla benmatrisen, flera olika celler är på arbetet. Två av dem är osteoklaster, celler som ständigt bryter ner ben, och osteoblaster, platta eller Cuboid formade celler som ständigt bygger upp ben.

Vid första anblicken kan det verka som om osteoklaster är de "onda" av benhälsa. Osteoklaster gör bryta ner ben, men de hjälper också till att upprätthålla kroppens korrekta kalciumnivåer, och de ge plats för osteoblaster. Efter osteoklasterna har grävts ett område, osteoblaster komma in och bygga upp det, så att nytt ben att ta över platsen för gamla ben. Om det inte var för denna ständiga riva ner och bygga upp, skulle ben blir sprött och kunde bryta lätt.

Osteoblaster bygga ben genom att utsöndra lager efter lager av ett ben stiftelse, kallad osteoid, som sedan fylls på med oorganiska salter för att bli ben. Genom att göra detta kan det komma en tid då osteoblaster blir innesluten i själva benet det bidrar till att göra. Det är när anslutningen mellan osteoblaster och osteocyter kan ses. Osteocyter är osteoblaster som har inneslutna inom ben. Dessa osteocyter har tentakel liknande strukturer som tillåter dem att upprätthålla kommunikation med varandra som de blir innesluten.

Både osteoblaster och osteocyter är levande celler, och, som sådan, behöver näring. När innesluten i ben, de enda öppningarna en osteocyt har att nutrition är kanaler som skapas kring osteocyter "förlängningar. Dessa kanaler eller canaliculi, inte bara låta osteocyt att upprätthålla kommunikation med varandra, men också ge den tillträde till näringsämnen och för att bli av med avfall. När cellen är innesluten, förlorar osteocyt mycket av sin förmåga att bilda ben. Det innebär dock inte, förlorar all sin användbarhet.

Osteoblaster och osteocyter båda har unika jobb i att hålla upp benhälsa. För osteocyt inkapslad i benstrukturen, är det jobbet att bibehålla ben från insidan. Dessutom kan osteocyter att visa andra celler att något är fel med benvävnaden. Till exempel kan det signalera när ett ben är skadad eller om det är något i miljön som kan orsaka skada på benet. När signalerade, andra celler kan rusa in och reparera skadan eller rätta till problemet, om möjligt.

  • Osteoklaster är celler som bryter ner gamla benceller att ge plats för osteoblaster för att stimulera ny bentillväxt.