Vad är en Debutante?

November 3

En debutant är typiskt en rik ung kvinna, eller en kvinna som kommer att ärva en stor förmögenhet, som vanligtvis kommer från en överklass familj. Generellt skulle debutant förklara hennes rätt till äktenskap i en officiell "komma ut" händelse, vid eller runt hennes 18-årsdag. Kommer ut ceremonier skiljer sig kraftigt i länder, och inte alla länder har en debutant klass av flickor, även kallar "deb".

I Storbritannien och Storbritannien, de första debutanter var de som presenteras vid hovet med antingen en familjemedlem eller nära vänner som tidigare hade presenterats vid domstol. Drottning Elizabeth II avskaffade praxis 1958. De i norra Irland följt en liknande praxis genom att presenteras för vicekung i Irland.

Flera syften betjänades av debutanten presentationen. Först hävdade det att kvinnor som presenterades skulle komma från familjebakgrund med betydande resning. För det andra, skulle andra medlemmar av överklassen och den mindre kunglig sedan överväga varje debutanten giftas. Men mängden arv ofta var mer inflytelserik än presentation vid domstol.

Det är tydligt att kvinnor i medelklassen i England som fortfarande ansågs herr döttrar, inte alltid debutanten status. Om inte en förälder var titeln, var sannolikt inte betraktas som en debutant en dotter. De flesta herr döttrar ansågs tillräckligt gammal för att acceptera uppmärksamhet herrar när deras föräldrar bestämde att det var lämpligt. Vanligen hade äldre döttrar att först vara gift innan yngre döttrar kunde anses "ut."

Medelklassen konvention nu mer påverkar hur vi ser på den moderna debutant. Även äktenskapet var en gång en ultimat objekt av debutanten ceremonier, är dessa ceremonier mer förknippas med en rituella för unga, rika kvinnor. En liknande tradition sker i spansktalande länder och i USA för tjejer i Hispanic ursprung. De tenderar att fira Quinceanera, en fest på en flicka 15 år, vilket innebär att hon nu är en kvinna. Rikedom och social status är inte en faktor.

Det är verkligen inte ovanligt bland de rika och överklassen i USA för att ha debutanten bollar årligen. De kan kallas cotillions i södern och längs östkusten. Varje debutant bär en enkel vit ballgown, långa vita handskar, och är oftast presenteras av sin far. De flesta större städer i USA har cotillion eller debutanten bollar, men de är exklusiva. De är oftast organiseras av de anhöriga till flera av de deltagande flickorna och kan gynna en välgörenhetsorganisation.

Många debutant bollar i andra länder bär likheter med gymnasiet proms och kan organiseras av gymnasieskolor. I Australien är några tjejer inbjudna att delta i dessa bollar, vilket gör klassen fortfarande en faktor. I södra Irland, de flesta bollar är öppna för alla tjejer i en viss klass. Således nästan varje irländska flickan får vara en debutant åtminstone en gång i sitt liv.

  • Debutanter är traditionellt rika unga kvinnor firar sin rätt till äktenskap.
  • En modern typ av debutanten ceremonin är den spanska Quinceanera.