Vad är en Mini Matberedare?

October 18

Matberedare är köksmaskiner som man använder i stället för Rivjärn, microplanes och mandoliner att skiva, riva och hacka livsmedel innan ytterligare tillagning. Mini matberedare är små versioner som utför vissa, men inte alla, av de funktioner en full-size matberedare. De håller också en mindre volym av mat och kräver mindre disk utrymme.

Volymen av en mini matberedare kan variera från en kopp (237 ml) upp till 4 koppar (948 milliliter), medan full storlek matberedare genomsnitt 8 koppar (1,9 liter) eller mer. Tillverkarna tänker för en att använda dessa miniversioner som introduktionsnivå köksverktyg eller för enkla matlagning uppgifter. Om man inte har någon matberedare alls, kan sedan köpa en miniatyr minskar den ansträngning som krävs för arbetsintensiva matlagning sysslor såsom tärning och hugga mat utan att skiva för långt in i en budget.

Tillsammans med att vara mindre, har en mini matberedare också färre möjligheter. Medan full storlek matberedare kan skära grönsaker, mos livsmedel och blanda degen, några mini matberedare har volymkapacitet som krävs för att göra bröd. Man finner sällan mat skärbladen på mini matberedare.

Mat förberedelse funktioner där en mini matberedare är bäst lämpad inkluderar hugga, tärning och strimla små mängder grönsaker och hårdostar. Vissa modeller har ett blad design som gör dem användbara för att göra ströbröd och krossning kex. När dessa apparater har en puls funktion, kan man hugga eller riv livsmedel i korta stötar och med större precision. Modeller som bara har ett av och på strömbrytaren kan täppa lätt och stoppa, eller de kan behandla mat för mycket, göra dem till puréer.

Man kan köpa mini matberedare som är fristående apparater med egen nätsladd. Återförsäljare säljer också mini matberedare bilagor som man kan använda med en mixer. Dessa har ingen nätsladd och man måste använda en adapter som låter enheten passar på mixern maktbas. Båda typerna är ofta tillräckligt små för att lagra i ett köksskåp eller en låda.

En mini matberedare är inte en ersättning för en mixer med en is kross eller en matberedare avsedd för beredning av familjestorlek rätter. När du köper en mini matberedare, ska man leta efter funktioner som gör enheten mer mångsidig. Slitsade omslag ger exakt kontroll av vätskor vid pureeing. Maskindiskas skålar och knivar minskar cleanup tid. Ett lock som passar Unita € s bearbetning skål låter också en lagra innehållet i kylskåp i korta perioder.

  • En mini matberedare.
  • Mini matberedare är användbara för enkla uppgifter som att göra brödsmulor eller krossning kex.