Vad är Vit Pudding?

January 24

Vit pudding är en typ av korv från Storbritannien. Det är liknande konstruktion som blodpudding, som innehåller socker, havre eller bröd, talg och strimlad fläsk. Den innehåller ofta lök, och kan ha kanel eller andra söta orienterade kryddor.

Ingredienserna mycket liknar några av de bakade eller ångade puddingar för vilka de irländska och britt är välkända. Detta står för vit pudding varelse kallas en pudding istället för en korv. Skillnaden är att puddingen stoppas i korvskinn, och är oftast stekt i enskilda skivor.

Till skillnad från blodpudding, inte vit pudding innehåller inte djurblod. Den liknar en banger korv, men tenderar att ha en större omkrets. Skottland gör en mindre version ungefär lika stor som en stor amerikansk hot dog, vilket kan delges hela.

Vit pudding ofta ingår i en traditionell irländsk frukost. Denna frukost skulle även inkludera några skivor stekt blodpudding, skinka eller irländsk bacon, ägg och stekt potatis.

De flesta irländska hem, dock inte tjänar en sådan frukost varje dag. Istället är gröt av havre eller vete ett mer sannolikt frukost i en irländsk hem. Däremot kan en speciell festdag, såsom Saint Patrickâ € s Day uppmana betjänar större eller mer arbetsintensiv frukost som innehåller vita pudding.

Det är ganska svårt att hitta vita pudding i USA. Man kan göra oneâ € s egna och det finns många recept på Internet. Alternativt kan de internationella livsmedelsbutiker har några importerade varianter av denna maträtt.

  • Vit pudding innehåller ofta havre.
  • Socker tillsätts till de andra ingredienserna för att göra vit pudding.