Hur väljer jag det bästa Worcestershire Sauce Marinad?

January 28

Den bästa Worcestershire sås marinad är en som helt komplimanger och accentuerar maten förbereds. Smaken av denna bas ingrediens är rikt och fullt, med inslag av nötkött och blandade röda viner. Den kan användas för att få fram smaken i någon typ av mat, oavsett om biff, kyckling eller revben. De ytterligare ingredienser som används i marinad recept tenderar att ange tonen för den slutliga smaken, och bör väljas med omsorg.

Worcestershire lägger en något rökig och köttig smak till de flesta rätter. När du använder detta som en krydda att lägga till rött kött, är det ofta bäst att använda den här såsen som en marinad ensam. En dyr nedskärning av rött kött, till exempel en porter, T-bone, eller filé, väljs utifrån den naturligt anbudet slags kött och dess rika smaker. Denna typ av biff bör inte marinerad före grillning. Lätt smak utformat för att förbättra de överlägsna egenskaper köttet kan läggas genom att strö nedskärningarna med salt och peppar och flera stänk av Worcestershire sås.

En läcker barbecue Worcestershire sås marinad bör innehålla en tomat bas, brunt socker, honung, och vinäger, utöver sin signatur ingrediens. Blandning av dessa söta och sura smaker ger en rik och tjock sås som är perfekt för marine och tråckla på revbenen under grillning. Den kan också avnjutas som en dippsås när köttet har tillagats. Djupet av smaken kan ökas genom tillsats av vitlök och flytande rök till såsen medan det värms genom. Varm sås kan också ändra karaktären på marinaden genom att lägga eld och tang till maten.

Många asiatiska inspirerade recept kan göras med hjälp av en variant på en Worcestershire sås marinad. Detta biffiga smaksatt sås kan ge en rik basnot smak för varma soppor, stekt ris och teriyaki. När blandas med soja, fisksås, nötkött buljong och chilisås, är resultatet ofta en djupt tillfredsställande orientalisk marinad. Det kan kopplas ihop med färsk ingefära och wasabi och tjänade som en dippsås med ägg rullar och sushi.

Kyckling kan också läggas i blöt i flera timmar i en Worcestershire sås marinad kombinerat med citronsaft. Den sura innehållet i juice tenderar att något tråkig den djärva och biffiga smak av såsen, samtidigt som dess unika och utmärkt smak. När blandas med vitlök, färska örter och balsamvinäger, blir glasyren lätt och syrlig. Den kan också användas som en marinad för grönsaker och fisk.

  • Dyra köttbitar, såsom en porter eller filén, inte bör marinerad före grillning.
  • Worcestershire sås kan användas för att marinera revbenen.