Vad är en Corned Beef Sandwich?

January 29

En corned beef sandwich i dess mest grundläggande är en portion corned beef placeras mellan två brödskivor. Det finns många varianter av denna grundläggande komposition, och de flesta införliva vissa kombination av dressingar och smaktillsatser. Bland de vanligaste kallas Reuben, vilket lägger smält schweizerost, ryska dressing, och surkål.

Corned beef är beef som härdas med hjälp av salt i en av flera metoder. Det kan botas vått i ett bad med kryddad saltlake, botas torrt genom att gnugga med salt, eller marken och blandas med både salt och gelatin och sedan konserverad. De flesta corned beef sandwich recept kräver antingen våt eller torr rökt nötkött. Den tredje metoden resulterar i en köttprodukt av generellt billiga men låg kvalitet som är mindre att föredra för smörgåsar.

Många variationer på corned beef sandwich existerar, särskilt i smältdegeln nationer som USA. En typisk judisk take på corned beef sandwich lyser rågbröd och bruna senaps tillsammans med tunt skivad corned beef. I Karibien, där corned beef importerades av brittiska fartyg under den 18-talet, är corned beef sandwich med tillsats av lokala häftklamrar, såsom lök och paprika. Majonnäs, pickles, ost och andra typer av kött, såsom kalkon och rostbiff är bara några av de alternativ som ofta ses i en corned beef smörgås.

Den klassiska iteration av corned beef sandwich kallas Reuben har en lerig historia, och var troligen ha uppfunnits antingen i Nebraska och New York i USA. Vare skapat av tyska Arnold Reuben i New York 1914 eller litauiska födda Reuben Kulakofsky i Omaha under den stora depressionen, är makeup av Reuben oomstridd. Corned beef, schweizisk ost, ryska Dressing, och surkål omfattar en Reuben, och det är allmänt serveras varma på rågbröd.

Liksom nästan alla smörgåsrecept är Reuben inte främmande för variation. De mest populära alternativet är Rachel, som ersätter Turkiet för corned beef och cole slaw för surkål. Många byter också ut corned beef för pastrami, vilket är corned beef rökt med kryddor.

Corned beef sandwich har skillnaden av att vara den enda smörgås att hota en bemannad rymdfärd. År 1965, besättningen på Gemini 3 rymdskepp smugglas ombord på en smörgås med corned beef, och en gång i omloppsbana varje tog en tugga innan han återvände till sina förpackningar. Även inget dåligt result kunde smulor från smörgåsen har fått in i hantverks instrument och störde deras verksamhet. Tydligt i ögonen på astronaut, risken var värt det.

  • Den judiska ta på corned beef sandwich använder rågbröd.
  • En corned beef sandwich.
  • Surkål används i en corned beef kål kallas en Reuben.