Vilka är fördelarna med aromterapi för hår?

January 22

Aromaterapi för hår erbjuder många fördelar. Förutom konditionering håret utan rengöringsmedel eller kemikalier, kan eteriska oljor ger håret lyster och förbättrar både naturliga och färgade hårfärger. Dofterna av eteriska oljor förblir ofta stark i håret i timmar, så att användaren kan andas in och njuta av dem. Detta kan särskilt fördelaktigt för dem med hög stress jobb. Vissa eteriska oljor är även skonsam nog för barn att använda, så att de kan dra nytta av aromterapi också.

Det finns flera sätt att använda aromterapi för hår. Den första, och kanske den enklaste, innebär att lägga flera matskedar eterisk olja till en flaska schampo. Denna teknik fungerar ofta bäst i oparfymerat schampo för känslig hud eftersom oljorna har mindre chans att reagera dåligt med tvättmedel i dessa schampon. Oparfymerat schampo tillåter också oljorna att bli den dominerande doften i produkten.

De som föredrar doftande schampo kan välja att använda eteriska oljor som kompletterar de dofter av deras befintliga schampo. Till exempel kan människor som dusch på morgonen lägger kanelolja till äppel schampo, eller kombinera citrus och eukalyptus, för vakenhet och energi. De som dusch på kvällen kan välja att röra pepparmyntolja i vanilj schampo eller lägga lavendelolja till en blommig doftande formel för att främja avslappning. På så sätt får användaren att använda hans eller hennes favorit schampo och få extra fördelar av energigivande eller lugnande aromatiska oljor.

Ett annat sätt att använda aromterapi för håret är att tillämpa oljorna direkt efter sköljning. Medan håret fortfarande är fuktigt, kan användaren häll lite eterisk olja i sin hand och försiktigt gnugga den genom håret från rot till topp. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som vill fördelarna med dofter, liksom oljorna i sig. Lavendel och rosmarin, till exempel, är lugnande för nerverna och torka, kliande hårbotten.

Ett tredje sätt att använda aromterapi för håret är att använda eterisk olja blandningar utöver, eller i stället för, stylingprodukter. Denna metod ger oftast de starkaste dofter eftersom de arenâ € t sköljas eller toweled bort efter ansökan. De som använder icke-aerosol hårspray, hårgelé och hår vax kan helt enkelt röra sin favorit eterisk olja i produkten. Andra kanske föredrar att helt enkelt dimma håret med lite olja efter styling.

Patchouli, citron, basilika, och kamomill eteriska oljor absorberar ofta överflödig hud olja samtidigt som håret glans. Kamomill och citron främja blonda höjdpunkter, medan rosmarin tar fram bruna höjdpunkter. Rose vatten fungerar bra för inflammerade hårbotten och fint hår, medan pepparmint och myrra kan hjälpa hydrat torrt hår. Många av dessa dofter är också antingen uppfriskande och lugnande, generellt ger de som använder aromterapi för håret fördelarna med vackra hår och en förbättrad stämning.

  • Eteriska oljor används ibland i hår oljor.
  • Mint schampo kan hjälpa till att återställa hårbotten cirkulationen.
  • Rose vatten används ibland för inflammerade skalper eller fint hår.