Hur kan jag förbereda arbeta hemifrån?

December 8

För många människor, som har möjlighet att arbeta hemifrån verkar vara ett attraktivt alternativ till deras dagliga pendla, men de som arbetar hemifrån på regelbunden basis säga att det finns vissa betydande kompromisser och uppoffringar som måste göras. Distansarbete har blivit allt populärare på senare år, men förbereder sig för att arbeta hemifrån kräver mer än att bara inrätta ett satellitkontor eller ladda upp filer till ett företags server. Arbeta hemifrån kan vara en fullständig förändring i professionell och personlig livsstil.

För att kunna arbeta hemifrån effektivt måste det finnas en tydlig avgränsning mellan professionell arbetsyta och personliga livsrum. En extra sovrum, kan den eller grovkök omvandlas till ett hemmakontor eller verkstad, men det måste erkännas som ett yrkesområde med alla familjemedlemmar. Arbetsbördan för anställda som arbetar hemifrån är inte nödvändigtvis lättare än arbetsbördan för de anställda i en centraliserad kontor. Du måste skapa tillfällen när du är klart "på jobbet" och inte bli störd av andra familjemedlemmar. Det kan vara mycket lätt att bli distraherad av personliga evenemang som pågår runt omkring dig under arbetstid.

Ett annat sätt att förbereda sig för att arbeta hemifrån är att investera i kontor, kommunikation och lagring. Många distansarbetare som används för att arbeta i en kontorsmiljö kanske inte ens inser hur många bekvämligheter saknas i ett hemmakontor. Det kan finnas några kopierings stationer med faxar och skrivare i ditt extra sovrum. Viktiga bolagens handlingar och annat pappersarbete måste förvaras någonstans. Internet-anslutningar kan behöva uppgraderas och specialutrustning kan behöva professionellt installerade.

När logistik och arbetsyta frågor har behandlats, det finns andra överväganden när du väljer att arbeta hemifrån. Medan tanken på att arbeta i ett par jeans och en t-shirt har sitt överklagande, kan du börja känna sig isolerade från företaget och de mellanmänskliga dynamiken i en upptagen kontor eller verkstad. Det finns en viss sanning i uttrycket "utom synhåll, ur sinne", och du kan behöva vidta åtgärder för att stanna kvar på bolagets radar. När du arbetar hemifrån, ofta hamnar du handla social och yrkesmässig interaktion för privatlivet och ekonomiska besparingar. Du kanske vill besöka huvudkontoret från tid till annan för att hålla sig à jour med den aktuella utvecklingen och förändringar.

En mycket viktig faktor när man väljer att arbeta hemifrån är självdisciplin. Regelbundna kontorsanställda kan frestas att spendera några extra minuter på en kafferast eller ta en längre lunch, men handledare kan hålla sådan verksamhet till ett minimum under arbetstid. När du arbetar hemifrån, kanske du inte har sådana restriktioner. En tio minuters kaffepaus kunde lätt bli en halvtimme telefonsamtal med din bästa vän. Det finns ingen timeclock eller lunch vissla när du arbetar hemifrån. För att jobba eller köra en oberoende verksamhet från hemmet, måste du utveckla tillräckligt självdisciplin för att undvika alla dessa frestande tids mördare under dagen.

  • Arbeta hemifrån är ofta lättare att göra om det är en lugn plats arbetstagaren kan gå till och fullständiga uppgifter fria från distraktion.
  • Hörlurar med brusreduktion kan behövas när man arbetar från en bullrig hem.
  • En fjärrarbetare arbetar ur hans hem.
  • Ta en rask promenad under dagen kan hjälpa produktiviteten under arbetstid.
  • Familjeansvar kan komma i vägen för arbetet hemma.
  • Anställda som arbetar hemifrån kan ha företagets pappersarbete att hantera och förvara.
  • Självdisciplin är en nyckel till lyckad arbetsdag hemifrån.
  • Att ha en dedikerad arbetsplats eller kontor hjälper dig att hålla fokus.
  • Kalendrar kan hjälpa människor att stanna organiserade medan du arbetar hemifrån.